Kara kuvvetleri uzman erbaş alımı ne zaman 2021? Jandarma Genel Komutanlığı uzman çavuş alımı var mı? gibi sorular birçok vatandaş tarafından sık sık araştırılıyor. Bilindiği üzere Jandarma Genel Komutanlığı 2021 yılının ilk uzman erbaş alımları hakkında bir duyuru yayımladı. Konuyla alakalı detayları merak eden vatandaşlar ise alımla alakalı süreci yakından takip ediyor. Peki, Kara kuvvetleri uzman erbaş alımı ne zaman 2021? Jandarma Genel Komutanlığı uzman çavuş alımı var mı?

KARA KUVVETLERİ UZMAN ERBAŞ ALIMI NE ZAMAN 2021? JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI UZMAN ÇAVUŞ ALIMI VAR MI?

Jandarma bir dakika duyurusu yayımladı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel  Temin Sistemi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında Ocak 2021 jandarma uzman erbaş atamalarına yer verildi. Atama duyurularına baktığımızda iki şehirdeki Jandarma komutanlıklarına uzman erbaş ataması yapıldığı görüldü.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edindiğimiz son dakika bilgisine göre 2021 ve 2022 yıllarında uzman erbaş alımı yapılmayacağı öğrenildi. Konu ile ilgili aktarılan bilgide uzman çavuşluğun daha etkin ve güçlü olması için açıktan değil, iç kaynaktan alım yapılacağına yer verildi. Uzman erbaş olmak isteyen on binlerce adayı üzen bu açıklamada bu sene ve gelecek sene uzman erbaş alımı yapılmayacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim