Türkiye’de Kore kahvesi olarak bilinen dalgona kahvesi, Tiktok ile popüler oldu. Bu muhteşem lezzet adını Güney Kore’de karamelli şekerden alıyor. Şöyle ki; Güney Kore’de çekilen bir videoda, bir restoranda kahvenin yapılışı sırasında oluşan görüntüsü karamelli şekere benzetiliyor. Koreliler karamelli şekere ‘dalgona’ adını verdiğinden o andan itibaren o isimle anılmaya başlanıyor. Son günlerde Türkiye’de TikTok uygulamasıyla popüler olan dalgona kahvesi sosyal mecralarda sık sık karşımıza çıkıyor. Kahve tutkunlarına bambaşka bir keyif yaşatan Dalgona kahvesi (Tiktok kahvesi) nedir, nasıl yapılır gibi sorular da gündemin en çok araştırılanları arasında yerini alıyor. Ülkemizde TikTok aracılığıyla trend olan bu kahvenin adı TikTok kahvesi olarak da anılmaya başlandı. Peki, Dalgona kahvesi (Tiktok kahvesi) nasıl yapılır? Tiktok ile tanınan dalgona kahvesinin yapılışı ve püf noktaları haberimizin detayında.

DALGONA KAHVESİ (TİKTOK) KAHVESİ NEDİR; NASIL YAPILIR? İŞTE PÜF NOKTALARI!..

Dalgona adı, Güney Korelilerin karamelli şekere verdikleri bir isim.

Söz konusu içecek, şeker kahve ve suyun karışım aşamasında rengi karamelli şekere benzediğinden dolayı bu ad ile anılmaya başlandı. Türkiye’de de TikTok uygulaması aracılığıyla yayılan bu muhteşem lezzet, kahve tutkunlarının en çok tükettiği içecekler arasında yerini aldı.

Evde küçük kahve molaları için son derece kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilecek bu muhteşem lezzetin tarifine haberimizin devamında yer verdik. İşte dalgona kahvesinin yapılışı!..

TikTok İLE POPÜLER OLAN DALGONA KAHVESİ NASIL YAPILIR?

4-5 kişilik Dalgona kahvesi (TikTok kahvesi) hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler;

1 çay bardağı granül kahve, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıcak su.

Bu üç malzeme derin ve dar bir kaba aldıktan sonra mikser (veya süt köpürtmek için kullanılan mutfak aletlerinden biri) ile güzelce çırpılır. İlk başlarda sıvı ve koyu renkli olan kahve çırptıkça rengi altın sarısı, karamel rengine dönüşecek ve koyu bir kıvam alacaktır.

Karışım, mikserle birkaç dakika aralıksız çırpılarak elde edilen karamel renkli koyu kıvamlı karışım, arzuya göre birkaç küp buz ilave edilmiş soğuk süte istenilen oranda (1 su bardağı süte 2-3 tatlı kaşığı) karıştırılarak tüketilebilir.

Kahve ve şeker yoğunluğu isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir.

Ayrıca bu karışımı her seferinde yeniden hazırlamaya gerek olmayıp buzdolabında veya yüksek olmayan bir oda sıcaklığında birkaç gün muhafaza ederek de kullanılabilir.

Editör: TE Bilisim