Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Futbol, Basketbol, Voleybol Federasyonları’nın Başkanları ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ile yaptığı toplantının ardından liglere ara verildiğini açıkladı. Türkiye Futbol Süper Ligi ile beraber basketbol ve voleybol ligleri de ertelendi.

Bakan Kasapoğlu’nin açıklamaları:

“Koronavirüs tüm dünyada belki en çok etkilediği alanlardan bir tanesi de spor. Salgının kontrol altına alınamadığı ülkelerde spor müsabakaları ertelendi. Avrupa Şampiyonası 2021’e ertelendi. İstanbul’da büyük bir gayretle, TFF’ye de teşekkür ediyorum. Şampiyonlar Ligi finali var. Bu da ileri bir tarihte düzenlenmesi kararı alındı. Tüm kurumlarla sıkı irtibat halindeyiz.

KAPSAMLI DEĞERLENDİRME

Federasyon başkanlarıyla önemli bir toplantı yaptık. Detaylı, kapsamlı bir değerlendirme yaptık. Sadece bugünler değil, yarınları da planlamak. Hiçbir süreci son 18 yılda sporda geldiğimiz mesafe hepimizin malumu. Bu süreç bize bir irtifa kaybı yaşatmamalı. Sporumuzun gençliğimizin ileri matuf olan yürüyüşü çok ciddi bir şekilde devam edecektir.

“SEYİRCİSİZ OYNAMA KARARINI EN ERKEN ALAN ÜLKEYİZ”

Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki toplantıda organizasyonların durumlarını masaya yatırmıştık. Salon organizasyonları başta olmak üzere tüm maçların seyircisiz oynanması yönünde karar almıştık. Bu geçtiğimiz hafta uygulandı. Euroleague, La Liga, Bundesliga gibi tatil kararları oldu. Ülkelerinde vaka sayıları binlerle ölü sayısı onlarla ifade edilirken ligler seyircili devam etti. Biz seyircisiz oynanma kararını vaka sayısına göre en erken alan ülkeyiz.

Koronavirüs pandeminin yayılımı nedeniyle, salgının mevcut durumunun düşünülmesiyle yeniden değerlendirilmesi söz konusu. Ülkemizin en az zayiatla atlatılması için kararlar alındı.

BASKETBOL, VOLEYBOL VE HENTBOL LİGLERİ DE ERTELENDİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı’nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde; hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir. Bugün federasyon başkanlarıyla birlikte bu kararları tekrar mütalaa ettik ve liglerin hep birlikte ertelenmesine karar verdik.

ÖZDEMİR: TARİH ÇALIŞMALAR SONUCUNDA BELLİ OLACAK”

Bakan Kasapoğlu’nun ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir de bir konuşma yaptı. Özdemir, liglerin ne zaman başlayacağı konusunda ‘ Tarihlerin yapacağımız çalışmalar sonucunda belli olacağını duyurmak isteriz. Bir çalışma grubu oluşturarak bundan sonraki programımızı oluşturacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim