Reklam Ajansı Nedir?

Konunun daha iyi bir şekilde anlaşılabilmesi için öncelikle reklam ajansının ne olduğunu anlatmak ile başlayalım. En kısa ve anlaşılır tabir üzerinden ilerleyecek olursak reklam ajansı beraber çalıştığı firmaların yeni müşteriler bulması, ürünlerini ya da hizmetlerini tanıtması veya çeşitli dönemlerde yürütülen kampanyaların daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayan oluşumlardır. Bunun için çeşitli kanallar, yöntemler ve teknikleri kullanarak potansiyel müşterilerin firmanız ile çalışmasına yardımcı olur.

Reklam Ajansı Ne İş Yapar?

Bir reklam ajansının en büyük görevi şüphesiz elinizde bulunan ürünlerin daha fazla müşteriye satılmasını sağlamaktır. Sektöründe başarılı olan bir reklam ajansında bunu başarabilmek için gerekli olan bütün çalışmaları yürütüp işlerinizi ivmelendirmek için çeşitli pazarlama kanallarını hayata geçirir. Bu sayede üretmiş olduğunuz ürünler ya da hizmetlerin neredeyse hepsi müşterileriniz tarafından alınırken işlerinizin büyümesi mümkün olacaktır. Diğer yandan sektörel bir durgunluk yaşandığı zamanlarda reklam ajansları sizin için çeşitli kampanyalar yürütüp işlerin hızlanmasını sağlayabilir. Ayrıca reklam ajanslarıyla çatışmanın satışlar üzerindeki etkisi sadece bununla sınırlı kalmayıp başarılı bir ajans ile çalıştığınız zaman firmanızı daha fazla kişinin bilmesi ve haliyle daha fazla satış yapılması durumu oluşacaktır.

Reklam Ajansı Nasıl Tanıtım Yapar?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi reklam ajansları ile çalışmanın satışlar üzerindeki etkisi oldukça fazla olup bunun sağlanabilmesi için tanıtım yöntemlerinin kullanıldığını size anlatmıştık. Reklam ajansları satışlarını artırmak için kendisine başvuran müşterinin bu hedefini gerçekleştirebilmek adına genellikle tanıtım yöntemini tercih ederler. Etkili ve başarılı bir şekilde yapılmış tanıtım çalışmaları hiç beklemediğiniz şekillerde sonuç verebilir. Bu etkili sonuçları elde edebilmek için ise söz konusu tanıtımın doğru bir şekilde yapılması kaçınılmaz bir durumdur. Burada tanıtımı yapılacak ürüne uygun tanıtım modeli seçmek, doğru kanallar vasıtası ile bu tanıtımları yapmak ve tanıtımının yapıldığı hedef kitle büyük önem taşır. Son zamanlarda günden güne popülerleşen dijital pazarlama ile neredeyse her sektördeki firmalar kendilerine internet üzerinden yer edinmeye başlamıştır. Reklam şirketleri ile de anlaşma yaparak daha fazla insanın kendilerini görmesini ve ürünlerini satın almasını sağlarlar.

Yapılacak Tanıtımlar Satışları Artırır mı?

Normal bir internet kullanıcısının gün içerisinde ortalama 1000 ile 1500 arasında reklam gördüğünü düşünecek olursak onların arasında yer almanın size fayda sağlayıp sağlamayacağını düşünebilirsiniz. İlk olarak belirtmemiz gerekir ki doğru bir şekilde yapılan tanıtım kampanyaları size beklemediğiniz sonuçları getirebilir. Fiziksel mağazalara gün içerisinde sadece 100 ya da en fazla 1000 müşteri geldiğini siz de bilirsiniz. Doğru yapılan bir tanıtım kampanyasında ise internette bulunan fiziksel mağazanıza gün içerisinde on binlerce müşteri çekmeniz mümkündür. İnternet kullanıcılarının ortalama yüzde biri ziyaret ettikleri ürünü satın aldığını düşünecek olursak satışların ne derece artabileceğine kendiniz karar verebilirsiniz.

Reklam Ajansı ile Anlaşmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Neredeyse her konuda olduğu gibi bir reklam ajansı ile anlaşmadan önce de dikkat etmeniz gereken birçok püf nokta bulunur. Bunlardan ilki ise ajansın yetkinliği olarak karşımıza çıkıp daha önceki tecrübeleri olacaktır. Günümüzde teknoloji ile yeni tanışmış kişilerin bile kolay bir şekilde reklam verebileceğini düşünecek olursak doğru ajansı bulmanın önemini anlayabilirsiniz. Oluşturulacak reklam kampanyasının doğru hedef kitlesine, doğru zamanlarda, doğru şekilde ve doğru platformlarda verilmesi gerekir.

Reklam Ajanslarından Teklif Alın

Edvido, Türkiye genelinde var olan ve hizmet veren bütün reklam ajanslarına tek bir platform üzerinden ulaşmanıza olanak veren harika bir oluşumdur. Size sağladığı avantajlar bununla sınırlı kalmamakta birlikte markanızı en ileri noktaya taşıyabilecek reklam ajansını kısa sürede bulmanıza yardımcı olur. Bununla birlikte hızlı bir şekilde bu ajanslardan fiyat alıp bütçenize ve stratejinize uygun olan şirketi bulmanıza olanak verir. Hem zamandan hem de bütçeden tasarruf ettiren Edvido ile siz de şehrinizde bulunan reklam ajanslarından kısa sürede teklif alabilirsiniz. Markanızı Türkiye ve dünya genelinde daha iyi bir noktaya getirip müşteri kitlenizi hızlı bir şekilde genişletebilirsiniz.

Edvido Nedir?

Edvido, şirket ve girişimlerin pazarlama ve yazılım projeleri için ajans ve yazılım firmalarıyla buluştuğu bir pazar yeridir.

Şirketlerin, hedeflerine uygun partnerlerle çalışması gerektiğine inanıyoruz, hızla büyüyen dijital ortamda doğru firmayı bulmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz de bu problemi çözmek için Edvido’yu yarattık. Yöneticilerin aradıkları en doğru partneri saatler içinde bulmasını sağlıyoruz.

En doğru reklam ajansını bulmak için ?

Ankara Reklam Ajansları

İzmir Reklam Ajansları

Editör: TE Bilisim