Yılbaşı yasağı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Yılbaşı yasakları hangi gün başlıyor? Salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında hafta içi belirli saatlerde ve hafta sonu tamamen uygulanan sokağa çıkma yasağına bu hafta yılbaşı tatili de eklendi. Vatandaşların kalabalık ortamlarda bir araya gelmesinin ve sosyal mesafe kuralının ihlal edilemsinin önüne geçilmesi amacıyla uygulanacak olan 31 Aralık’tan itibaren uygulanacak yaklaşık 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının detayları merak ediliyor. Peki, Yılbaşı yasağı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Yılbaşı yasakları hangi gün başlıyor? Detaylara metnin devamından erişebilirsiniz.

Yılbaşı yasağı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Yılbaşı yasakları hangi gün başlıyor?

Yılbaşında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kısıtlamasının ne zaman başlayacağı ve kaç gün süreceği bilgisi, İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği genelge ile belli oldu. Buna göre, 31 Aralık saat 21.00’da başlayacak kısıtlamanın 4 Ocak Pazartesi günü sabah saat 5.00’te sona ereceği aktarıldı.

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı başlangıç ve bitiş saatlerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Erdoğan’ın açıklamasına göre 31 Aralık Perşembe saat 21.00’den – 4 Ocak saat 05.00’e kadar kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu durumda yılbaşında yaklaşık toplam 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmış olacak.

31 Aralık 2020 ile 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında, hafta sonlarında (Cumartesi ve Pazar günleri) uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderilen genelge kapsamında belirlenen usul ve esasların, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günleri için de geçerli olacağı belirtildi.

Hafta sonları balıkçı/balık tezgahları 10.00 ile 17.00 saatleri arasında açık olabilecek. Yeni bir karara kadar hafta sonları uygulanan sokağa yasağı kısıtlaması süresince balıkçı/balık tezgahı şeklindeki iş yerlerinin de Cumartesi ve Pazar günleri 10.00 ilâ 17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet sunmasına karar verildi.

Söz konusu genelgeye göre; başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili tüm resmi kurum ve kuruluşlar yılbaşında ‘tam mesai’ yapmak suretiyle çalışmalarına devam edecek.

Konaklama tesisleri ve kiralık villa benzeri yerler dahil olmak üzere hiçbir mekanda yılbaşı partisi/kutlama organizasyonu yapılmasına izin verilmeyecek, bu yönde denetimler sıkılaştırılacak.

Yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma yasağı kısıtlamalarında engelli vatandaşlar ile 65 yaş ve üzeri olan ya da kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşların temel ihtiyaçları ise Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanacak.

Editör: TE Bilisim