Meclis, Libya ve Afganistan tezkereleri ile Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifini ele alacak.

2021 yılı bütçe maratonunu tamamlayan Meclis, gündemindeki diğer konuları görüşmeyi sürdürecek.

TBMM Genel Kurulu, 22 Aralık Salı günü saat 15.00’te toplanacak.

KİTLE İMHA SİLAHLARI KONUSU KANUN TEKLİFİNDE

Genel Kurul gündeminde çevreye ilişkin düzenlemeler içeren, Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin ikinci bölümünde yer alan maddeler ile üç uluslararası anlaşmanın uygun bulunduğuna dair kanun teklifi yer alıyor.

Dün komisyon görüşmeleri tamamlanan Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi’nin de bu hafta Genel Kurul gündeminde olması bekleniyor.

İZİNSİZ YARDIM TAPLAYANA AĞIR CEZA

İnternet ortamında izinsiz yardım toplanmasının engellenmesi ile toplumda var olan yardımlaşma duygusunun istismar edilmesinin önlenmesi amacıyla valilik veya İçişleri Bakanlığının talebi üzerine hakim kararıyla söz konusu faaliyetlere ilişkin içeriğe erişimin engellenmesi kararı verilebilecek.

İzinsiz yardım toplayanlara 5 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.

TERÖRE İŞBİRLİK SUÇU

Terörizmin finansmanı suçu, örgütü kuran veya yöneten ya da örgüt üyesi tarafından gerçekleştirilmesi halinde, bu kişiler hakkında örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olmak suçları uyarınca verilecek ceza, üçte birine kadar artırılacak.

Editör: TE Bilisim