Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Başkanlığın organizasyonuyla umreye giden vatandaşların hepsinin yurda döndüğünü de bildirdi. Peki, Cuma namazı bu hafta kılınacak mı? Cuma namazı ve camide cemaatle namaz kılmak iptal mi edildi? İşte tüm bu sorulara Diyanet’ten son dakika açıklaması ile yanıt geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüs salgınıyla ilgili yeni önlemleri açıkladı. Erbaş, camilerde birlikte ibadetin virüsün yayılma ihtimalini artıracağını söyleyerek, cuma namazı ve cemaetle kılınan namazlara ara verildiğini duyurdu.

Son dakika! Cuma namazı açıklaması

Erbaş: “Virüs ilk bulaştığı anda fark edilemediğinden hastalığı taşıyan kişiler aynı ortamda bulunan diğer insanlar için büyük bir tehlike oluşturmakta.

Yaşanan bu olağanüstü durum dikkate alındığında cami ve mescidlerde namazların cemaatle kılınmaya devam edilmesi halinde virüsün yayılma riskinin artabileceği anlaşılmaktadır. Bu itibarla temel gayelerinden biri de insan hayatını korumak olan İslam dini, insanların hayatını tehlikeye atacak uygulamalara asla cevaz vermez.

Yeni tip koronavirüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar cuma namazı başta olmak üzere cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir.”

Editör: TE Bilisim