Hemen her gün kendimize sorduğumuz ‘Bugün akşama ne pişirsem?’ sorusu hepimizin belki de ortak noktası. Herkesin aklını kurcalayan bu sorunun cevabı ise sizler için hazırladığımız içerikte. Farklı günlerde farklı tarifler hazırlayarak sizleri hem bu sorundan kurtaracak hem de pratik ve lezzetli tariflerle yüzünüzü güldüreceğiz. Peki bugünakşama ne pişirsem?.. İşte bugün sizin için seçtiğimiz en güzel ve pratik Arabaşı çorbası tarifi!.. En kolay Arabaşı nasıl yapılır? Arabaşı tarifi ve püf noktaları haberimizin içeriğinde!..

Bugün akşama ne pişirsem? İşte pratik akşam yemeği önerisi: Arabaşı nasıl yapılır?

Bugünkü ‘Akşama ne pişirsem’ menümüzde Arabaşı çorbası tarifine yer verdi. Arabaşı hem çok sevilen hem de dirilispostasi.com‘a özel verdiğimiz tarife göre yapımı son derece kolay bir yemektir.

Arabaşı çorbası için gerekli malzemeler

1 Tavuk göğüs eti (ya da bütün tavuk eti) 2 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı acı biber salçası (isot salçası da tercih edilebilir) 2 litre su 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Pul biber Zerdeçal (isteğe göre 1 çay kaşığı)

Pastası için gerekli malzemeler

1 su bardağı un 5 su bardağı su yeterli miktarda tuz

Görüldüğü gibi malzeme listesi oldukça sade. Ana malzemeler; tavuk eti, salça, baharat, un, tuz, yağ ve sudan oluşuyor. Dilerseniz baharat ve biber salçası kullanmayabilirsiniz. Bu malzemeleri istediğiniz ölçülerde kendi yöntemlerinize göre de kullanabilirsiniz ancak ilk kez deneyecek olan okurlarımıza özellikle pastasındaki ölçülere dikkat edilmesini tavsiye ediyoruz. Arabaşı yemeğinin ger kalanı son derece kolay!

Arabaşı çorbasının yapılışı

Öncelikle tavuk etini bir düdüklü tencerede üzerini geçecek miktarda su ile doldurup, tencerenizin pişirme süresine göre ayarlayarak pişirin. Ardından tavuk etini sudan ayırarak güzelce parçalayın. Ayrı bir tencerede salçayı bir miktar zeytinyağı ve tereyağıyla karıştırarak hafif kavurun. Baharatları da bu sırada katabilirsiniz. Salçayı kısa sürede azar azar tavuk suyundan ekleyerek açıp ardından tüm tavuk suyunu da katarak, kaynarken parçaladığınız tavukları da bu suya karıştırın. 15 dakika kadar orta ateşte kaynadıktan sonra çorbanızı dinlenmeye alın.

Arabaşı pastasının yapılışı

unu bir tencereye alıp isteğinize göre tuz da ilave ettikten sonra suyu yavaş yavaş unu açarak ekleyin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Prüzsüz bir kıvam elde etmek için pişince mikserle biraz karıştırabilirsiniz. Pişen karışımı soğuk suyla ıslattığınız yayvan bir kaba aktarın ve soğumaya bırakın.

Arabaşı pastasını, çorbadan önce hazırlarsanız daha uzun süre soğuyup daha düzgün bir servis ve lezzet sunmanızı sağlayacaktır.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim