ABD’nin 46. başkanı seçilen Joe Biden bugün yemin ederek görevi Donald Trump’tan devralacak. Seçimleri kaybeden Trump, Beyaz Saray’ı terk etti.

Trump, Marine One helikopterine binip, Maryland’daki Andrews Üssü’ne doğru yola çıktı.

Trump için Beyaz Saray’ın kapısında bahçeye uzanan kırmızı halı serildi. Kapı açıldı ve Trump çifti Beyaz Saray’dan son kez başkan ve first lady olarak ayrıldı.

CNN International kanalına göre Melania Trump,, Beyaz Saray çalışanlarına teşekkür ve veda notunu başkasına yazdırdı.

“GERİ DÖNECEĞİM” MESAJI

Trump, Florida’ya uçuştan önce konuştu.  Açıklamasında Trump şu ifadeleri kullandı:

Gerçekten olağan üstü bir 4 yıldı. Hepinize tek tek teşekkür etmek istiyorum. Önemli çalışmaları hayata geçirdik. Rakamlar da bunu dile getiriyor. Pandemi olmasaydı belki de tarihte yakalanmamış rakamlara ulaşabilirdik. Azimli bir şekilde çalıştık ve her şeyi sahada gerçekleştirdik. 75 milyon oy aldık ki bu tarihte bir rekordur. Özetle, olağanüstü insanlarsınız. Burası muhteşem bir ülke. Sizlerin başkanı olmuş olmak benim için onurdur.

Her zaman sizin için savaşacağım. Umarım yeni idare de başarılı bir şekilde ilerleyecektir. Onların da başarılı olacaklarını düşünüyorum, bunun için gerekli her şeye sahipler. Daha iyisini yapamazdık. Bu bir veda ama başka bir şekilde yeniden bir araya geleceğiz, sizleri seviyoruz.

Mike Pence’e, Kongre’ye teşekkür etmek istiyorum. Washington DC’deki tüm başarılı çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hepinize güzel bir hayat ve mutluluklar diliyorum.

İLKE İMZA ATTI

Trump gidişiyle bir ilke de imza attı. 152 yıldan bu yana seçimi kaybedip koltuğu devreden başkan devir teslim törenine katılmadı.

Editör: TE Bilisim