Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu/Ankara

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşerek, eğitim çalışanlarının beklentilerini aktardı. Acil çözüm bekleyen sorunlara dikkat çekilen görüşmede Yalçın, yüz yüze eğitim faaliyetleri başlamadan evvel sorunların giderilmesini talebinde bulundu.

“İL-İLÇE EMRİ BİR AN ÖNCE UYGULANMALIDIR”

Eğitim-öğretimin kronik sorunları arasında bulunan okullara bütçe verilmesi talebinin, Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde okullarda yüz yüze eğitimin sürdürülebilmesi açısından önemli hâle geldiğini kaydeden Yalçın, “Sağlıklı bir eğitim ortamının tesisi için okulların yardımcı personel ve bütçe ihtiyacı karşılanmalı; her okula münhasır bir bütçe tesis edilerek okul yönetimlerinin okullarına ve bulundukları yere özgü tedbirler almalarına imkân sağlanmalıdır” dedi.

Uzaktan eğitimle başlayan 2020/2021 eğitim-öğretim yılının, sorunların çözüme kavuştuğu, beklentilerin yerine getirildiği, taleplerin ivedilikle karşılandığı bir yıl olmasını dileyerek sözlerine başlayan Ali Yalçın, görüşmede, mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerin il-ilçe emrine alınması, kontenjan nedeniyle yer değişikliği talepleri karşılıksız kalanlara ikinci defa iller arası başvuru hakkı, yer değişikliği gerçekleşen ancak çeşitli sebeplerle mazeretleri karşılanmayan öğretmenler için ise iptal hakkı verilmesi talebinde bulundu. Yalçın, “Henüz yüz yüze eğitime geçilmemiş olması, öğretmenlerimizin mazerete bağlı yer değişikliği kaynaklı il-ilçe emri uygulaması, ikinci defa başvuru hakkı verilmesi ve iptal taleplerinin yerine getirilmesi açısından önemli bir fırsattır. Yüz yüze eğitime başlayıncaya kadar geçecek zaman zarfında bu sorunlar sınıfların öğretmensiz kalmaması için çözüme kavuşturulabilir” dedi.

ÖĞRETMENLER SADECE ASLİ GÖREVİNİ YAPSIN

Giresun’daki sel felaketinin afet bölgesindeki eğitim kurumları ve eğitim çalışanları üzerindeki etkisinin de ele alındığı görüşmede Yalçın, öğretmenlerin salgınla mücadele sürecinde Vefa Sosyal Destek grupları ve filyasyon ekipleri başta olmak üzere kamu hizmetinin sürdürülmesi ekseninde kamu yararının görüldüğü her alanda ve faaliyette görev aldıklarını ifade etti. Yalçın, “Öğretmenlerimiz bu zorlu süreçte fedakârlık göstererek sosyal devlet olmanın gereğinin yerine getirilmesinde devletimizin eli ayağı olmuştur. Ancak uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin beraber yürütülmesinin planlandığı, öğretmene her zamankinden daha fazla görev ve sorumluluk düştüğü önümüzdeki günlerde öğretmenler asli görevleri dışındaki işleri yapmaya zorlanmamalı, öğretmeni asli görevinden uzaklaştıran yereldeki tasarrufların önüne geçilmeli, bu konuda Bakanlık devreye girmelidir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim