Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan’ın dönem başkanlığındaki G20 Zirvesi’ne video konferans yoluyla katıldı.

“AŞILARIN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ BAŞLATTIK”

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede G20 ülkelerinin önemine işaret eden Putin, “Ülkelerimiz, dünya ekonomisi için toplam 12 trilyon dolarlık teşvik paketi oluşturdu. Ayrıca, öncelikli tıbbi ihtiyaçlar için 21 milyar dolarlık seferberliğe katkıda bulunduk, aşıların geliştirilmesi, üretimi ve dağıtımı için uluslararası iş birliği başlattık.” diye konuştu.

“DÜNYA, 2020’DE EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ ZORLUKLAR YAŞADI”

Salgının yayılmasını önlemek için uygulanan kısıtlamaların küresel ekonomiye önemli zararlar verdiğini anlatan Putin, “Salgın önlemleri nedeniyle Kovid-19, dünyanın Büyük Buhran’dan bu yana karşılaşmadığı sistematik bir ekonomik kriz başlattı. Dünya, 2020’de eşi benzeri görülmemiş zorluklar yaşadı.” ifadelerini kullandı.

“TOPLU İŞSİZLİK VE YOKSULLUK DÜNYA İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKELER”

Ekonomide yaşanan zorluklar nedeniyle dünyanın işsizlik ve yoksulluk tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını aktaran Putin, “Bazı olumlu sinyallere rağmen, salgın nedeniyle yaşanan toplu işsizlik ve yoksulluk dünya için en büyük tehlikeler. G20’nin rolü bu tehlikeleri bertaraf etmektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Putin konuşmasında, G20 ülkelerine Dünya Ticaret Örgütü nezdinde reform yapılması çağrısı da yaptı.

İngiltere’de sevindiren araştırma: Koronavirüsü atlatanlar 6 ay bağışıklık kazanıyor

Dünya

Habere Git

Almanya’daki doktordan şoke eden itiraf: Koronavirüs hastalarını kasten öldürmüş!

Dünya

Habere Git

Rusya ve AB arasında ekonomik yaptırım savaşı: Putin kararnameyi imzaladı!

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim