Konya Zazadin Hanı bu akşam MasterChef dış çekimlerine ev sahipliği yapıyor. Yöresel lezzetlerle en özel sunumların yer aldığı 12 Aralık MasterChef nerede çekildi diye merak eden izleyiciler Sadeddin Köpek’in inşa ettiği Zazadin Hanı’nın tarihini ve konumunu araştırıyor. Her hafta farklı ile ve farklı mekanlardan ekranlara konuk olan Masterchef nerede çekildi? 12 Aralık Masterchef nerede çekildi? Zazadin Hanı nerede? Soruların yanıtı ve MasterChef canlı izleme linki haber içeriğinde olacak.

Masterchef nerede çekildi? 12 Aralık Masterchef nerede çekildi? Zazadin Hanı nerede? CANLI İZLE!

Yüzyıllardır ayakta kalmayı başaran en büyük kervansaraylardan biri olan Konya Zazadin Hanı, mimari güzelliğiyle hayranlık uyandırıyor.

Konya’ya 22 kilometre uzaklıkta, Aksaray-Konya karayolundan 5 kilometre içerideki Tömek köyü yakınında yer alan han, Selçuklu kervansaraylar ağının en güzel yapıtlarından biri olarak biliniyor.

1235-1236 yılları arasında I. Alaeddin Keykubad’ın ve II. Gıyaseddin Keyhüsrev’in emirlerinden biri olarak Selçuklu Devleti devlet adamı ve baş mimarı Sadeddin Köpek tarafından inşa ettirilmiştir.

Hanın ismi, inşa edildiği dönemde ‘Sadettin Hanı’dır. İsim zamanla değişime uğramış ve halk arasında Zazadin Hanı’na dönüşmüştür.

Dikdörtgen planlı kesme taştan, yazlık ve kışlık olarak, avlulu inşa edilen Zazadin Hanı daha çok bir kale görünümündedir.

Taç kapısı üzerinde bir kitabesi bulunmaktadır. 2017 yılında Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilerek turizme açılmıştır.

Şimdilerde ise Zazadin Hanı düğün, nişan gibi pek çok organizasyona ev sahipliği yapmaktadır.

Editör: TE Bilisim