Lustral Nedir, Ne İşe Yarar? Lustral’ın Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar? İşte tüm bu soruların yanıtı ve Lustral hakkında bilinmesi gerekenler…

Lustral Nedir?

Lustral, ağırlıklı olarak psikolojik tedavilerde kullanılan bir ilaç türüdür. Bu psikolojik tedavi boyutu gerektiren hastalıklardan en çok depresyon rahatsızlığı için tercih edilir.

Bunun dışında obsesif kompulsif bozukluk, stres, anksiyete bozuklukları, stres bozuklukları için de kullanılır. Bu tür tedavilerde uygulanan Lustral reçete ile verilir.

Bu ilacın temel özelliği kullanıldığı zaman vücuda serotonin salgılatmasıdır. İlacın tedaviye etki etme süresi genellikle dört ile altı hafta arasında kendini belli eder.

Lustral Nasıl Kullanılır?

Lustral ilacı hekim kontrolünde kullanıldığı için kullanım oranı da hekim tarafından belirlenir ancak genellikle günde bir defa yemeğin yanında veya yemekten sonra tüketilir.

Tablet veya kapsül şeklindedir. Kullanım dozundan ziyade Lustral’in düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Doktorun tavsiye ettiği dozun altında veya üstünde tüketmek sakıncalıdır.

İlacın kullanım dozu hastanın yaşı, cinsiyeti, kilosu, sağlık durumu ve psikolojisine göre ayarlanır. Lustral’in kullanımı kişinin beslenme düzenini ve yiyip içtiklerine önem vermesini gerektiren bir ilaçtır.

Bu ilaç kullanıldığı zaman alkol tüketilmemelidir. Hasta ilacı tükettiği ilk birkaç hafta içerisinde araç kullanmamalıdır. İlacı kesmek veya ilacın dozunu artırmak tamamen hekimin tavsiyelerine bağlıdır. Tedavi bitiminde bu ilaç azaltılarak bıraktırılır.

Lustral İlacı Ne İşe Yarar?

Lustra bir diğer adıyla Sertralin, tıbbi terim olarak seçici serotonin geri alım inhibitörleri olarak da adlandırılan antidepresan türüne ait oldukça tercih edilen bir ilaç türüdür.

Lustral’in kullanım amacı genellikle depresyon ve obsesif kompulsif tedavisinde kullanılmasıdır. Bunun dışında panik atak tedavilerinde ve stres bozukluklarında da doktorlar tarafından hastalara tavsiye edilmektedir.

Bu ilaç hastanın beyninde yer alan sorotonin adlı kimyasal maddenin düzene girmesini ve oranın dengede kalmasını amaçlar.

Lustral’in Yan Etkileri Nelerdir?

Genellikle psikolojik rahatsız türlerinden biri olan Panik atak rahatsızlığı olan kişilerin tedavisinde kullanıldığı için ilk haftalarda belirtilerde kötüleşme görülebilmektedir.

Eğer ilaç bir yan etkiye sebep olduysa yaklaşık olarak bir hafta içinde bu etkiler yok olacaktır. Rahatsız edici bir boyuta ulaştığında ise doktora başvurulmalıdır.

Ciddi yan etkiler görüldüğü takdirde en kısa süre içerisinde sağlık kuruluşuna gidilmelidir.

Lustral’in yan etkilerinden bazıları şunlardır:

Hat safhaya ulaşan baş dönmesi ve bunun sonucunda oluşan bayılma. Aşırı hiperaktiflik ve yerinde duramayacak kadar bir enerjiye sahip olma. Aşırı enerji sonucu hissedilmeyen yorgunluk hissi. Eğer vücutta bir kanama olduysa on dakika içerisinde durmayan kanamalar.

Halsizlik ve denge kayıplarının yaşanması Cilt üzerinde oluşan değişimler ve bunlardan en çok görüleni olan ciltte sararma. Diş etleri üzerinde sebepsiz yere yaşanan kanama sorunları. Tuvalet ihtiyacı giderileceği zaman dışkı üzerinde veya idrarda yaşanan kanamalar. Göz bebeği etrafında ve göz beyazlarında yaşanan sararmalar. Baş ağrılarının yaşanması, herhangi bir işe odaklanmada yaşanan sorunlar ve hafıza sorunları. Mide bulantısı ve çeşitli mide rahatsızlıklarının yaşanması. Ağız içerisinde yaşanan kuruluk ve tatsızlık hissi. Bu ilaca karşı alerjisi olan kişilerde nefes darlığı ve nefes problemleri de yaşanabilir.

Lustral Fiyatı Ne Kadar?

Lustral’in fiyatı tablet sayısına ve miligramına göre değişiklik göstermektedir. Lustral’in 28 tabletten oluşan 50 mg’lık normal reçete ile satılan sürü ortalama olarak 22 TL’dir.

28 Tabletten oluşan ve 100 mg olma özelliğine sahip olan türü ise ortalama olarak 34 ile 35 TL arasında değişiklik göstermektedir.

56 Tablet ve 50 mg ölçülere sahip olan Lustral ilacı ise 29 TL ile 30 TL arasında değişen bir fiyata sahiptir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Paxera Nedir, Ne İşe Yarar? Paxera’nın Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Parol Nedir, Ne İşe Yarar? Parol’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Lansor Nedir, Ne İşe Yarar? Lansor’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Glifor Nedir, Ne İşe Yarar? Glifor’un Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı ne kadar?

Editör: TE Bilisim