Diriliş Postası Muhabiri İbrahim Seçkin Talaş/Türkiye

İHA muhabiri İsmail Güneş’in eşi Yasemin Karasu Güneş, Muhsin Yazıcıoğlu ve heyetine düzenlenen suikast davalarının birleştirilerek, dava sürecinin hızlanması gerektiğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı (BBP) Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatını kaybettiği kazayla insanların aklından çıkmayan suikast şüphesi nedeniyle dava süreci, ‘15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından yeniden başlamıştı.

25 Mart 2009’da yaşanan olayda BBP Başkanı Yazıcıoğlu’nun beraberinde bulunan 5 arkadaşından İHA muhabiri İsmail Güneş’in eşi Yasemin Karasu Güneş, Diriliş Postası Gazetesi’ne konuştu. Yasemin Karasu Güneş, “Türkiye’de halen olayı ‘suikast’ olarak görüp kaza diye niteleyenler var. FETÖ davaları ne kadar hızlı ilerliyorsa bizim davamızda aynı şekilde ilerlemelidir. Neticede olayın ardından görülen davalarda ihmal olduğu geçiyor. Olay sonrası ‘aramama kurtarmama’ var” dedi.

“SANIK OLACAKLAR TANIK OLARAK DİNLENİYOR”

Dava sürecine yanlışlıkla müdahil olanların bulunduğunu belirten Şehit muhabir Güneş’in eşi, “Bizim masum insanlarla bir derdimiz yok. Gerçek suçlular yargılanmasını istiyoruz” diyerek dava sürecinde mağduriyetlerin yaşanmaması adına dikkatli yaklaşılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yasemin Karasu Güneş, “Dosyanın içerisinde tanık olarak geçen isimler var. Tanıkların sanık olarak dinlenmesini istiyoruz. Dönemin Kayseri eski Valisi Mevlüt Bilici, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Hamza Tiryaki ve diğerlerinin sanık olarak yargılanmasını istiyoruz. Hamza Tiryaki’nin ‘Eks olana kadar orada durun’ ifadesi var” diyerek dava sürecine ilişkin dikkat çekici ifadeler kullandı.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nden önce davanın defalarca kez açılıp kapandığını hatırlatan Güneş, darbe girişimi sonrası davada ilerleme kaydedildiğini ancak davanın ana dosya hazırlanarak birleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Güneş, davaya ilişkin “Adalet İstiyorum” diyerek yargılamaların yapılıp adaletin yerine getirilmesini istediklerinin altını çizdi.

“ÇENESİ VE KABURGASININ KIRIK OLDUĞU BİZDEN SAKLANDI”

İHA muhabiri İsmail Güneş’in cenazesi, olaydan 5 gün sonra olayın olduğu yere 600 metre uzaklıkta bulunmuştu. İsmail Güneş, yaşadığı anlarda acil servisi arayıp helikopterin içinde sıkışıp kaldığını söylemişti. Yasemin Karasu Güneş, eşinin otopsi raporunu kamuoyuyla paylaşmış, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sökülmesi zor olan koltuğu söküp nasıl uzaklaşır. Fotoğraflara eşimin üzerinde 20 cm kar var ama koltuk tertemiz. Çenesinin ve kaburgasının 4 yerinden kırık olduğu uzun süre bizden saklandı. İsmail’in sesi düzgündü. Çenesi kırık olsa öyle konuşamazdı. Kaburgası kırık olsa da nefes alışından anlardık ve 600 metre ilerleyemezdi”

Diğer davalar da hızlı ilerlemeli

Yasemin Karasu Güneş, “Türkiye’de halen olayı ‘suikast’ olarak görüp kaza diye niteleyenler var. FETÖ davaları ne kadar hızlı ilerliyorsa bizim davamızda aynı şekilde ilerlemelidir. Neticede olayın ardından görülen davalarda ihmal olduğu geçiyor. Olay sonrası ‘aramama kurtarmama’ var” dedi.

DAVA 6 MART’A

BBP Lideri Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatının kaybettiği 9 üst düzey kamu görevlisi, “görevi kötüye kullanmak” suçundan yargılanmasına devam edilmişti. İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’nde görülen duruşmaya sanık eski Jandarma Genel Komutanlığı Bilgi Sistemleri Teknisyeni Süleyman Akdoğu, Kahramanmaraş eski Valisi Mehmet Niyazi Tanılır katılırken diğer sanıklar duruşmaya gelmemişti. Duruşmada Şehit Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve taraf avukatları da hazır bulunmuş ancak dava 6 Mart 2020’ye ertelenmişti.

Editör: TE Bilisim