İçişleri Bakanlığı, 11 ilde yürütülen operasyonlarda, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilen 235 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

‘* Siirt’te PKK/KCK terör örgütü adına milis/işbirlikçi faaliyetlerde bulundukları tespit edilen 1 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

* Kayseri’de PKK/KCK terör örgütü gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen 7 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

* İzmir’de sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edilen 11 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

* Manisa’da PKK/KCK terör örgütü adına gerçekleştirilen eylem ve faaliyetleri organize ettikleri tespit edilen aralarında Manisa HDP İl Başkanı Ahmet ERTAŞ ve Salihli HDP İlçe Başkanı Abdulkadir Murg’unda bulunduğu 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda 1 adet av tüfeği ele geçirilmiştir.

* Hakkari’de PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

* Adana’da PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 20 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, yapılan aramalarda 2 adet av tüfeği ele geçirilmiştir.

* Gaziantep’te PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen aralarında HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 36 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

* Ankara’da PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen aralarında HDP il başkanı İbrahim Binici’ninde bulunduğu 17 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

* Mersin’de PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 64 şahıs yakalanmış olup, operasyon devam etmektedir.

* Şanlıurfa’da PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 53 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup, operasyon devam etmektedir.

* İstanbul’da PKK/KCK terör örgütü siyası yapılanması içerisinde faaliyet gösteren 20 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.”

Editör: TE Bilisim