Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında patlamayan havai fişek ve diğer patlayıcılar, imha edilmesi amacıyla Adapazarı Taşkısığı mevkiinde bulunan taşocağına getirildi.

Kamyonla taş ocağındaki alana getirilen patlayıcıların boşaltılmak istendiği sırada patlama meydana geldi.

Olayın yaşandığı bölgede çok sayıda taş ocağı, askeri kışla ve Kuzey Marmara otoyolu şantiyesi bulunuyor.

“3 ŞEHİDİMİZ VAR”

Öte yandan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Patlayıcıların intikalleri esnasında patlama meydana geldi. Patlamada 3 şehidimiz var.” dedi.

“KONTROLLÜ PATLATMA ESNASINDA KAZA OLDU”

Taşkısığı Mahallesi Muhtarı Muharrem Bektaş ise “Hendek’te patlamayan mühimmatı, jandarma kontrolünde mahallemizde bulunan boş kullanılmayan taş ocağında kontrollü patlatma yapılmak istendi, o sırada kaza oldu. Şu anda yaralımız var. Muhtemelen 1 sivil geri kalan asker. Tek bildiğim bu. Kamyon olay yerine geliyor. Durduğu yerde patlıyor. Kamyon şu an gözümün önünde ve paramparça olmuş durumda. Muhtemelen kamyonun içinde olmuş. Bilmiyorum yanlış bilgi vermeyeyim ama şu anda gözümle gördüğüm bu. Şu anda olay yerindeyim kamyonla aramda 5 metre var” ifadelerini kullandı.

AFAD EKİPLERİ BÖLGEDE FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

AFAD’dan yapılan açıklamada, 3 Temmuz’da Hendek ilçesinde bulunan fabrikada meydana gelen patlamada fabrikanın zarar görmeyen noktalarındaki patlayıcıların bugün kamyonlarla başka bir alana taşınması esnasında 11.35 sıralarında Taşkısığı mevkisinde patlayıcının taşıyıcı kamyondan indirildiği sırada patlama meydana geldiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Meydana gelen patlama neticesinde Sakarya AFAD 2 araç ve 14 personel, 9 ambulans ve 1 UMKE ekibi, Orman Bölge Müdürlüğü 2 su tankeri, 1 arazöz ve 1 müdahale aracı, itfaiye 5 ekip ve jandarma ekipleri patlamanın meydana geldiği noktaya sevk edildi. Patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.”

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Patlamanın ardından İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Sakarya-Hendek ilçesi Taşkısığı Mahallesinde faaliyet gösteren Taş Ocağında, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği Havai Fişek Fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması maksadıyla taşıyan kamyondan indirildiği esnada, patlama meydana gelmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Meydana gelen patlamada; 2’si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelin şehit olduğu belirtildi.

BAKAN SOYLU PATLAMA BÖLGESİNDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’le Sakarya’daki patlamanın yaşandığı bölgeye geldi.

Soylu ve Çetin, alan üzerinde helikopterle incelemelerde bulundu. Soylu, bugüne kadar 15 tonluk bir patlatma işlemi gerçekleştirildiğini, bu mühimmatların usul içerisinde imha edildiğini bildirdi. Soylu, olayın ise son 1-1,5 tonluk patlayıcı kaldığı anda yaşandığını aktardı.

Soylu, 3 askerin şehit olduğu patlamada yaralanan 11 jandarma personeli ile kamyon şoförünün tedavi altına alındığını açıkladı.

Daha sonra helikopterden inerek patlamanın meydana geldiği bölgeye geçen Bakan Soylu ve Orgeneral Çetin’in incelemelerine Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile öteki ilgililer eşlik etti.

Editör: TE Bilisim