Melikşah Kaşgarlı’nın Haberi

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve İmran Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hanifi Toptaş, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Niyazi Can, Genel Sekreter Rüstem Keleş, şair ve yazarlar ile vatandaşlar katıldı.

YILIN “EN”LERİ

Yücel Arzen ve orkestrasının performansıyla damga vurduğu gecede Yılın Kültür Edebiyat Platformu Ödülü Mücerret’e, Yılın Çocuk Edebiyatı Ödülü Figen Yaman Coşar’a, Yılın Öykü Kitabı Ödülü Emin Gürdamur’a, Yılın Romanı Ödülü Meliha Öz’e, Yılın TV Programı Ödülü Ahmet Murat’a, Yılın Araştırma Kitabı Ödülü Ahmet Özalp’e, Yılın Şiir Kitabı Ödülü Cevdet Karal’a ve Yılın Edebiyat Dergisi Ödülü Mahalle Mektebi’ne verildi.

Program, jürisinde Rasim Özdenören, İskender Pala, Kemal Sayar, Fatih Andı, Mevlana İdris, Necip Tosun ve Güray Süngü’nün yer aldığı Kahramanmaraş Edebiyat Ödülleri’nin açıklanmasıyla devam etti. Jüri adına selamlama konuşması yapan Güray Süngü, ‘2019 yılında yayımlanmış eserler dikkate alındı. Bu programda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Kahramanmaraş’a ve edebiyat ailemize hayırlı olsun’ diye konuştu.

KONYA’DA DOĞDU

Yedi Güzel Adam anısına Yılın Edebiyat Dergisi Jüri Özel Ödülü ise Mahalle Mektebi’nin oldu. Genel Yayın Yönetmeni Ulvi Kubilay Dündar, Yazı İşleri Müdürü Abdullah Kasay, Yayın Danışmanları Abdullah Harmancı ve Köksal Alver olan dergiye ödülü AK Parti Milletvekili Ahmet Özdemir takdim etti. Ulvi Kubilay Dündar, ‘Yanımızda olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu programı organize eden Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum’ dedi.

“Hayat Edebiyat Dergisi” mottosuyla 2011 yılından bu yana yayınlanan Mahalle Mektebi Konya merkezli bir dergidir. Şiir ve hikâyenin yanı sıra hazırladığı dosya başlıklarıyla dikkat çeken dergide günümüzün pek çok şair ve hikâyecisi yer alıyor. Dergi geçtiğimiz yıl da TYB(Türkiye Yazarlar Birliği) tarafından yılın dergisi ödülüne layık görülmüştü.

Editör: TE Bilisim