Uyanış Büyük Selçuklu heyecanı 11. bölümle devam ediyor. Dizinin başlamasıyla tarihi karakterler ve önemli olarlar yoğun olarak araştırılmaya başlanıyor. Yeni bölümde Sencer’in yargılanarak idam karının verilmesi sonucu izleyiciler, ‘Ahmed Sencer kimdir? Selçuklu’da Sultan Sencer tarihte gerçekte nasıl öldü?’ sorularının yanıtını aramaya başladı. Peki, Ahmed Sencer kimdir? Selçuklu’da Sultan Sencer tarihte gerçekte nasıl öldü? İşte merak edilen bilgiler…

Ahmed Sencer kimdir? Sultan Sencer tarihte gerçekte nasıl öldü?

Büyük Selçuklu’da Ahmed Sencer veya Sultan Sencer ya da Muizzeddin Ahmed Sencer (doğum 1086 – ölüm 8 Mayıs 1157),1097-1118 tarihleri arası Horasan Selçuklu Sultanı, 1118-1157 döneminde Büyük Selçuklu Sultanı.

Sultan Sencer’in karısı Türkan Hatun Sultan Oğuzlar tarafından salıverilmesinden hemen önce 1156’da ölmüştü. Sultan Sencer ile Türkan Hatun’un iki kız çocuğu bulunmaktaydı ve her ikisi de kuzenleri olan II. Mahmut ile evlenmişlerdi. Sultan Sencer sonra Sultan Mesud Demirek’in dul karısı olan ve Gürcistan Kralı I. Demetre’nin kızı olan Rusudan ile evlilik yaptı ama bu evlilikten çocuğu olmadı.

Harezmşah Atsız ise, oğlu II. Arslan’ı varisi olarak seçtikten sonra, 1156’da vefat etti.

Sultan Ahmet Sencer 8 Mayıs 1157’de hayata gözlerini kapadı ve Merv’de bulunan türbesine gömüldü.

Sultan Sencer’in ölümünden hemen sonralarında Horasan ve Maveraünnehir arazileri Harezmşahlar kontrolü altına girmiş bulunmaktaydı.

Uyanış Büyük Selçuklu 11. bölümde Sencer ölecek mi? Ahmet Sencer için idam kararı!

Televizyon

Habere Git

Editör: TE Bilisim