ABD Başkanı Donald Trump, Texas eyaletine yapacağı ziyaret öncesi, Beyaz Saray’dan ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

6 Ocak’taki Kongre baskını sonrası ilk kez basının karşısına çıkan Trump, söz konusu olayla ilgili, “Ben şiddet istemiyorum, hiç istemedim.” dedi.

Trump, kendisine yönelik azil süreci konusunda ise “Azil süreci, siyasi tarihimizdeki en büyük cadı avının devamıdır. Kesinlikle çok saçma. Bu azil süreci, büyük bir öfkeye yol açıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer’in, kendisini azletmeye yönelik çabalarını “korkunç” olarak nitelendirdi.

ABD’DE KONGRE BASKINI VE SONRASI 

Trump’ı destekleyen on binlerce gösterici 6 Ocak’ta Washington’daki Ulusal Park’ta toplanmış ve ABD Kongresine yürümüştü.

Polis barikatlarını aşan bir grup gösterici Kongreye girmiş ve ülkede infiale yol açan görüntüler ortaya çıkmıştı.

Çıkan çatışmalarda biri polis 5 kişi ölmüş ve olayların bastırılması için Kongreye ABD Ulusal Muhafız birlikleri sevk edilmişti.

Olayların ardından Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’e olayları azmettirdiği gerekçesi ile Trump’ı Anayasanın 25. Maddesi kapsamında görevden alması çağrısında bulunmuştu.

Demokratlar bugün de Trump’a yönelik azil sürecinin başlatılması için karar tasarısı sunmuştu.

Trump görevden alınmazsa azil süreci başlayacak

Dünya

Habere Git

Trump’ın düşüşü, Rusya’nın Balkan hayallerini suya düşürdü

Dünya

Habere Git

Trump, kendi sosyal medya platformunu kuracak

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim