Ehliyet sınavları ne zaman 2021? Ehliyet fiyatları ne kadar oldu zam, geldi mi?  soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Hatırlanacağı üzere Koronavirüs vaka sayındaki artış nedeniyle bir dönem sürücü kursları kapatılmış ve ehliyet sınavları ertelenmişti. Bu neden 2021 yılında ehliyet alacak vatandaşlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ehliyet sınavına ilişkin detayları araştırıyor. Peki, Ehliyet sınavları ne zaman 2021? Ehliyet fiyatları ne kadar oldu zam, geldi mi?

EHLİYET SINAVLARI NE ZAMAN 2021?

Koronavirüs salgını nedeniyle artan vakaların önüne geçmek için yeni tedbirler ve yasaklar yürürlüğe konuldu. Milli Eğitim Bakanlığı yapılan duyuruya göre ehliyet sınavları haftanın 7 günü 81 ilde gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Söz konusu kurumların uyguladıkları programlardaki uygulamalı eğitimleri ise 4 Ocak’tan sonra tamamlanacak.

Randevu sistemi ile katılım sağlanan sınavlarda, teorik eğitimini tamamlayan sürücü adayları, başvuru yaptığı bölgedeki e-sınav merkezlerinde sınava girebilecek. Sürücü kursunun verdiği teorik kısmı bitiren sürücü adayı, yoğunluğa göre 10-20 gün içerisinde e-sınava girebiliyor. Şehir dışında bulunan kursiyerler ise bulundukları illerde e-sınava alınacaklar. Adaylar, araba, motor vb araçlardan teorikte olarak farklı sınavlara tabii tutulacak.

EHLİYET FİYATLARI NE KADAR OLDU ZAM, GELDİ Mİ?

Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğine göre, 1-3 yaş aralığında olan otomobillerin 2021 yılındaki motorlu taşıtlar vergisi (MTV) motor silindir hacmi 1300 cc ve aşağısında olanlar için 1051 lira ile 1261 lira arasında değişecek. Şimdi vatandaşlar tarafından 2021 ehliyet harcı da merak ediliyor.

A sınıfı ehliyet harcı 2021 yılında 272 lira olarak belirlenirken, bu tutar B sınıfı sürücü belgesi harçlarında 820,10 lira olarak uygulanacak.

2020 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 751,70 TL idi. A sınıfı sürücü belgesi harcı ise 249,30 TL olarak vatandaşlardan alınıyordu.

Editör: TE Bilisim