Ahmet Acar kimdir, nereli? Ahmet Acar neden öldü? ODTÜ tarafından yapılan duyuru ile eski rektör Prof. Dr. Ahmet Acar’ın hayatını kaybettiği haberi sevenlerini yasa boğdu. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından iki dönem üst üste ODTÜ’ye rektör olarak atanmış olan Ahmet Acar’ın kim ve nereli olduğu vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Peki, Ahmet Acar kimdir, nereli? Ahmet Acar neden öldü? İşte detaylar…

AHMET ACAR KİMDİR, NERELİ?

1949 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Ahmet Acar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) İşletme Bölümü Başkan Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, İşletme Bölüm Başkanı ve Kuzey Kıbrıs Kampüsü Kurucu Rektörü olarak görev aldı.

2005-2010 yıllarında ODTÜ Stratejik Planı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Ahmet Acar, 2008-2012 yılları arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne 2 defa art arda rektör olarak atandı.

ODTÜ ESKİ REKTÖRÜ AHMET ACAR NEDEN ÖLDÜ?

ODTÜ’nün eski rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, 27 Aralık 2020’de 71 yaşında geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetti.

ODTÜ’den yapılan açıklamada, ODTÜ’nün gelişmesinde katkıları bulunan, 2008-2016 yıllarında üniversitede rektör olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Acar’ın hayatını kaybettiği bilgisi paylaşılarak, merhuma rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dilekleri paylaşıldı.

Editör: TE Bilisim