Selçuklu Belediyesi Evlendirme Memurluğu’nda geçen yıl 373’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 4083 çift nikah masasına oturarak mutluluğa evet dedi. Nikah akitlerinin gerçekleştiği törenlerde pandemi kurallarına hassasiyetle dikkat edildi.

Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “2020 yılında Selçuklu Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü’ne 4245 çift başvuru yapmış olup bunlardan 4083 çiftin nikah akdi gerçekleştirildi. Yabancı vatandaşların da talepleri alınarak 373 çiftin nikahı kıyıldı. Selçuklu ilçemizde ikamet eden ancak nikah akitlerini diğer il ve ilçelerde yaptırmak isteyen 120 çifte de ‘Evlenme İzin Belgesi’ verildi. Ayrıca farklı illerden izin belgesi ile müracaat eden  191 çiftin de nikahı Selçuklu Belediyesi’nce kıyıldı.   162 çiftin ise işlemleri tamamlamış ve kendilerine nikah akitleri için randevu verilmiş; fakat evlenmekten vazgeçtiklerini beyan etmeleri üzerine dosyaları iptal edilmiştir” denildi.

2020 yılında Selçuklu Belediyesi’ne başvurarak evlenen tüm çiftlere Selçuklu Belediyesi tarafından Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi.

Editör: TE Bilisim