Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sinop’ta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kadıralak Yaylası’nın imara açılacağı iddiasını yalanladı. Bakan Kurum, “Kadıralak yaylamız hiçbir zaman imara açılmayacaktır. Aksine koruma alanını dört kat artırarak daha da büyüttük ve alan miktarıyla birlikte burada atılacak her türlü adım da bakanlığımız uhdesinde Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğümüz onayıyla yapılacaktır.” dedi.

DİPSİZ GÖL İÇİN 4 MADDELİK EYLEM PLANI

Kazı çalışmaları neticesinde tahribata uğrayan Gümüşhane’deki “Dipsiz Göl’le ilgili de konuştu. Kurum, “Doğal güzellik olarak hepimizin bildiği Dipsiz Gölü’müzle alakalı istemediğimiz bir süreç yaşandı. Buna ilişkin Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da talimatlarıyla Dipsiz Göl’ün eski haline getirilmesi için 4 maddelik bir eylem planı belirledik. Bakanlığımız, bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlüğümüzle olayı yerinde takip ediyoruz, valiliğimizle bu süreci yürütüyoruz. Dipsiz Göl’ü eski haline getirecek su takviyesini yapacağız” dedi.

Kurum Sinop’la ilgli de 2020 yılı itibariyle de artık belediyelerimizin sıfır atık kapsamındaki projelerine her türlü teknik ve mali desteği vereceğiz. Sinop’umuza da belediyelerimizin bu noktadaki ihtiyaçlarını karşılayıp, Sinop’u da 2023 yılına kadar sıfır atığa uyumlu hale getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim