Tüm Türkiye’nin gözü İzmir’den gelecek olan iyi haberlerde. UMKE ekipleri depremin 90. saatinde Rıza Bey Apartmanı’nın enkaz alanına gelirken enkazında hala sağ olan 4 yaşındaki Ayda bebeğe ulaştı. Rıza bey apartmanından 4 yaşındaki Ayda bebek canlı çıkarıldı. Konuyla alakalı detaylar haberimizde yer alıyor…

İZMİR’DE ENKAZ ALTINDAN ÇIKAN AYDA BEBEK SEVİNDİRDİ! 90 SAAT SONRA GELEN MUCİZE

İzmir’deki depremin ardından enkaz altındakileri kurtarabilmek için mücadele sürüyor. Rıza Bey Apartmanı’nda kurtarma ekipleri az önce sessizlik uyarısında bulundu. Rıza bey apartmanından 4 yaşındaki Ayda bebek canlı çıkarıldı. Sedye ile ambulansa taşınan Ayla Geçkin’in sağlık durumunun iyi olduğu kameralara yansıdı.

Kurtarma ekipleri Ayla’nın nasıl kurtarıldığını şöyle anlattı:

“İş makineleri, jeneratör sesleri arasında çığlık duyunca durdurk. Seslenince ismim Ayla ben iyiyim dedi. Yaşam üçgeninde bulaşık makinesini gördüm o aradaydı, elini salladı.”

RIZA BEY APARTMANINDA 19 KİŞİ VEFAT ETTİ

Son olarak, Rıza Bey Apartmanı’nda ikiz kardeşler Çınar ve Sayla Akgündüz’ün cansız bedenine ulaşıldı. Söz konusu apartmandan 19 kişi vefat etti.

Bölgede devam eden müdahale ve iyileştirme çalışmaları AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden toplamda 7 bin 967 personel, 25 arama kurtarma köpeği ve 1071 araç ile yapılıyor.

Editör: TE Bilisim