Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil akan Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Şantiyesi’nde incelemelerde bulunarak, Olimpiyat Stadyumu yakınındaki şantiyede bir açıklama yaptı.

“Artık yarışa hazırız”

Bakan Karaismailoğlu, 9 yıl aradan sonra yarın düzenlenecek F1 yarışlarına hazır olduklarını belirterek, “Artık yarışa hazırız. Bütün gücümüzle, bütün desteğimizle Formula 1’e inşallah başarılı bir şekilde yarın İstanbul’da ev sahipliği yapacağız. 250’ye yakın yayın kuruluşu 2 milyar kişiye ulaşarak bunu canlı yayınlayacaklar. Hem ülkemiz hem de İstanbul’umuz için çok değerli bir yarışma.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin altyapısını modernize etmek için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Karaismailoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kıbrıs’ta olacağını söyledi.

Pazartesi günü Aydın -Denizli Otoyolu’nun temel atma törenine katılacaklarını aktaran Adil Karaismailoğlu şöyle konuştu:

“Bu salgın sürecinde özellikle martla ekim arasında bütün dünya salgınla savaşırken biz tam 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık, sırf ulaştırma altyapısı için. Bunlar çok değerli rakamlar. Bütün tedbirlerimizi aldık, maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek şantiyelerimiz canla başla çalışıyorlar, çok büyük bir hareketlilik var. Hepsi vatandaşımızın, milletimizin daha konforlu, daha yüksek standartlarla çalışması ve yaşam kalitesini yükseltmek için. İnşallah bunlar hızla artarak devam edecek. Zaten güçlü altyapımız var, üzerine ekleyerek devam ediyoruz. Yine bu yatırımlarla ülkemiz lojistik süper güç olma yolunda ilerliyor. Atılımlarımız bir bir devam ediyor.”

Bakan Karaismailoğlu: 5A uydusu aralık ayı ortasında fırlatılacak

İktisat

Habere Git

Bakan Varank: Avrupa’da üretimi en fazla artıran ülke olduk

İktisat

Habere Git

Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni’nin Karadeniz seferi bugün başladı!

İktisat

Habere Git

Editör: TE Bilisim