Ceyhun Aşirov / Diriliş Postası

Dünyanın en büyük karma dövüş organizasyonu olarak kabul edilen Ultimate Fighting Championship (UFC) Başkanı Dana White, İran’ın idam ettiği güreşçi Navid Afkari ile ilgili açıklama yaptı.

İranlı güreşçi Navid Afkari idam edildi

Dünya

Habere Git

TRUMP’LA DA GÖRÜŞMÜŞ

UFC Başkanı White, İranlı yetkililerin dünya spor camiasından gelen tepkileri dikkate almaması nedeniyle şoke olduğunu bildirerek şunları söyledi: “İdam hükümnün icra edilmesi beni adeta şoke etti. Olay gündeme geldiği zaman ben ABD başkanı Donald Trump’ı arayarak durumu anlattım ve yardım istedim. Başkan da bana elinden gelene edeceğini söyledi’’ ifadelerini kullandı.

“YARDIM EDEMEDİĞİM ÇOK ÜZGÜNÜM”

White, ABD Başkanı Turmp’ın konunun üzerinde çalıştığını, ancak kendisinin bununla yetinmeyerek başka önemli şahıslarla da irtibata geçerek yardım istediğini ama başarılı olamadığı için üzgün olduğunu ifade etti.

White, büyük kanalların da Afkari’nin idam edilmemesi için çalıştığını söyleyerek sözlerini şöyle bitirdi: “Hem Doğu’da hem de Batı’da insanlar elinden geleni yaptı. Ama her şeye rağmen Navid Afkari idam edildi.”

SON SÖZLERİ “ÖZGÜRLÜK” OLMUŞTU

İran adli makamları, 27 yaşındaki İranlı Güreşçi Navid Afkari’yi ülkedeki gösteriler sırasında belediye çalışanı Hasan Türkmen’i bıçaklayarak öldürdüğünü iddiasıyla dün idam etmişti. İdam kararından önce son sözleri istenen Afkari, “Eğer masum bir şekilde idam edilirsem şüphesiz ki bu sözde adalet sisteminin ilk kurbanı ben olmayacağım. Bir gün, akıl ve mantık galip gelecek. Benim tek gücüm özgürlük seven insanların sesidir.” demişti.

Editör: TE Bilisim