İbrahim Seçkin Talaş / Ankara / Özel Haber

CHP, taciz ve tecavüz iddiaları, tutuklama kararları, yapılan açıklamalar ve olayı örtbas çabasına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da ekledi. Güvenlik güçlerince DAEŞ mensubu teröristlere yapılan operasyonda İmamoğlu’na suikast yapılacağı iddia edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konunun öyle olmadığını açıklasa da olayın ne amaçla yapıldığı yaşanan taciz ve tecavüz skandallarıyla ortaya çıktı. İmamoğlu’na suikast iddiaları, CHP İstanbul Maltepe, Avcılar ve Ümraniye’de yaşanan olayların üzerini örtme çabası olarak nitelendiriliyor.

CHP’de ‘bölünme’ denilebilecek hareketlerin ortaya çıkmasının yanı sıra İstanbul’da yaşanan ‘taciz-tecavüz’ olayları ve sonrasında gerçekleşen tutuklama, parti içinden bu durumu örtbas etme çabaları ise başlı başına tartışılması gereken ayrı bir konu olarak öne çıkıyor.

TANIK SKANDALI DOĞRULADI

CHP İstanbul Maltepe ilçe yöneticilerinden Umut Karagöz’ün bir kadına bir eğlence mekanında tecavüz ettiği iddialarının ardından tutuklanmasıyla parti içinde yeni bir kriz patlak verdi. Olayın tanığı Volkan A., Maltepe Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’ne verdiği ifadede, Umut Karagöz’ün Z.Y. isimli kadını hem darp ettiğini hem de taciz ettiğini belirtti. Volkan A. “Olay günü 23.00’te Umut Karagöz ve Z.Y bana geldi. Kıyafetlerinde kan vardı. Kavga ettiklerini söylediler. Z.Y., Umut’a, ‘Bana neden saldırdın?’ dedi. Umut da ‘Sen de benim kafamda bardak kırdın’ dedi. Z.Y.’yi evine götürdüm. Yolda ‘Bana saldırdı, taciz etti, zorla tecavüz etmeye kalktı, kafenin tuvaletinde yaptı bunları, kafamı defalarca duvara vurdu” sözlerine ifadesinde yer verdi.

Tepkiler çığ gibi büyüdü

Skandallar yumağı haline gelen CHP’de gerçekleşen son olay vatandaşı da çileden çıkardı. Sosyal medya üzerinden ‘Tacizi gizleme CHP’ hashtag ile iğrençliğe tepki gösteren vatandaşlar, “Kadınları ve çocukları CHP’den uzak tutun” yorumları yaptı. Ayrıca bir başka yorumda, İstanbul’un farklı ilçelerinde yaşanan skandallara ilişkin, “Ardı arkası kesilmeyen taciz ve tecavüz skandalları ile adeta bir silsile olmuş” denildi.

ZY.’nin şikayetçi olmasının ardından Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı olduğu bilinen Umut Karagöz, polis tarafından gözaltına alınırken, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Cinsel saldırı suçundan tutuklanan eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K. hakkında 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Umut Karagöz’ün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun kontenjanıyla yönetime girdiği ve Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı olduğu belirtildi.

KAFTANCIOĞLU ‘TACİZE’ SUSTU

Maltepe’den sonra Avcılar ve Ümraniye’de de cinsel istismar, taciz iddialarının ortaya çıkması, parti içinde olayların örtbas edilmesi ise yeni bir krizin patlak vermesine neden oldu. Taciz iddialarıyla Avcılar’da yaşanan skandalı bilmesine rağmen üstüne gitmeyen Canan Kaftancıoğlu’na ise tepkiler büyüdü.

Avcılar’da İlçe Teşkilatı’nın eski üyesi Özlem Hanelçi, CHP İl Başkan Yardımcıları Yasin I. Ve Özgür A’nın kendisine farklı tarihlerde ahlaksız tekliflerde bulunduklarını ifşa etmesi, konunun İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na ulaşmasına rağmen istismara göz yumulduğunu gösterdi. Ayrıca Kaftancıoğlu’nun ise yaşananları “Partiye operasyon” şeklinde yorumlaması ise ayrı bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Barış Yarkadaş ile Kaftancıoğlu, skandallar üzerinden tartıştı. Yarkadaş, “Y…ça bir ilişkiyi deşifre ettim” diyerek siyaseti bitirdiğini açıkladı.

TACİZİ SAVUNDU

CHP yandaşlığıyla bilinen Can Ataklı, yine CHP’ye yakınlığıyla bilinen bir televizyon programında, partide yaşanan rezalete ilişkin, “Hoş olmayan bir olay” olarak adlandırdı. Ataklı, enteresan bir şekilde taciz olaylarının günlük hayatta olabileceğini belirterek, taciz skandallarına tepki gösterenlere ise “Melanet yuvası” diyerek tacizi savundu. Ataklı, iğrenç ifadelerine devam ederek, tacize uğraya kadın için “Yollu” ifadesi kullandı.

Editör: TE Bilisim