Osman Bey’in ikinci eşi kimdir? Osman Gazi Bala Hatun’dan sonra kimle evlendi? soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. ATV’nin reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman yayınlanan son bölümüyle vatandaşları merakta bıraktı. Osman Gazi’nin Bala Hatun’dan sonra kiminle evleneceğini araştıran dizi severleri için haberimizi detaylandırdık. Peki, Osman Bey’in ikinci eşi kimdir? Osman Gazi Bala Hatun’dan sonra kimle evlendi? işte detaylar…

Çarşamba akşamları ekranlara gelen Kuruluş Osman dizisi ile beraber, dizide Bala Hatun’un Osman Bey’le evlenip evlenmediğinin yanıtı merak konusu oldu. Babası Ertuğrul’dan aldığı bayrağı taşıyan Osman Gazi iki kez evlilik yapmıştır.

OSMAN BEY’İN İKİNCİ EŞİ KİMDİR? OSMAN GAZİ BALA HATUN’DAN SONRA KİMLE EVLENDİ?

Kuruluş Osman dizisi ATV ekranlarında fırtınalar estirmeye devam ediyor. Dizi her bölümü ile merakla izleniyor.  Osman Gazi’nin hayatını anlatan Kuruluş Osman konusu 600 yıldır hüküm süren Osmanlı Devleti’nin kuruluşu.

Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı olan Osman Gazi’ye başarılı oyuncu Burak Özcivit hayat veriyor. Peki Osmanlı’nın kurucu olan Osman Gazi kimdir, babası ve annesi kimdir? Osman Gazi’nin eşleri ve çocukları kimdir?

OSMAN GAZİ BALA HATUN’DAN SONRA KİMLE EVLENDİ?

Tarihteki çok önemli isimlerden biri olan Osman Gazi Ertuğrul Gazi ve Halime Hatun’un oğludur. Babası Ertuğrul’dan aldığı bayrağı taşıyan Osman Gazi iki kez evlilik yapmıştır. Osman Gazi’nin ilk eşi yılında evlendiği Rabia Bala olmuştur. Osman Gazi’nin ikinci eşi ise Malhun Hatun olmuştur. Osman Gazi’nin bu evliliklerden toplam 7 çocuğu olmuştur. Osman Gazi’nin çocukları şunlar; Orhan, Alâeddin Paşa, Melik Arslan Bey, Fatma Hatun, Çobanbey, Hamid Bey, Pazarlı Bey.  Osman Gazi 1324 yılı Şubat ayında Bursa’nın fethini görmeden 67 yaşında vefat etti.

Osman Gazi, 1258 yılında Söğüt’te dünyaya gelmiştir. Ertuğrul Gazi’nin üzerine titrediği üç oğlundan birisi olan Osman Gazi, 27 sene saltanatta kalmıştır.

Osman Bey, Osmanlı Devleti’ni ve Osmanoğullarını kuran ve adını devletine ve soyuna vermiş bulunan ilk Osmanlı Sultânıdır. Kendisine Kara Osman, Fahruddin ve Mu’înüddin de denmiştir. Osman Gâzî, hayatının sonuna kadar emîr yani bey olarak anılmıştır; vefâtından sonra Hân ve Sultân denmiştir. Çünkü hayatının sonlarına doğru uc beyi olmuştur.

Editör: TE Bilisim