Bu akşam 30 bölümüyle ekranlara gelecek olan Kuruluş Osman’ın yeni bölümü heyecanla bekleniyor. Tarihi olaylara dizi tadında ışık tutmayı amaçlayan Kuruluş Osman dizisinde karakterin hayatı ve tarihteki yeri merak konusu oluyor. Özellikle diziye yeni katılan Aya Nokila’nın hayatı, biyografisi, tarihteki yeri merak ediliyor. Peki, Aya Nikola kimdir ve nasıl öldü? İşte Kuruluş Osman Aya Nikola hayatı ve tarihteki yeri…

AYA NİKOLA KİMDİR VE NASIL ÖLDÜ? İŞTE KURULUŞ OSMAN AYA NİKOLA HAYATI VE TARİHTEKİ YERİ…

Domaniç Muharebesi veya diğer adıyla İkizce Savaşı, Osmanlı İmparatorluğu’nun yaptığı 3. savaş olarak bilinmektedir. İkizce Savaşı, Osmanlı’nın kuruluş dönemindeki önemli savaşlardan biridir.

Osman Gazi, başa geçtikten sonra onun ilk hedefleri arasında İnegöl bulunmaktaydı. İnegöl Tekfuru Aya Nikola ise Osman Gâzî’ye karşı bir sû-i kast planı hazırlamış ve bu olay bazı tarihi kaynaklarda Çakır Pınarı Vak‘ası diye kayıtlara geçmiştir. İnegöl Tekfuru Aya Nikola bu planlarını hazırlarken Bilecik ve Lefke tekfurlarının Karakeçili Aşireti’ne karşı duydukları sempatiyi kullanmıştır. Aya Nikola bu bölgedeki dostlukları yıkmak ve Osman Gâzî’nin hayatına son vermek için çok çaba göstermiştir. Tarihi kaynaklarda Yarhisar Tekfuru’nun kızı Holafira ile Bilecik Tekfuru’nun oğlunun düğünlerini de bu planı için seçmiştir.

Bilecik Tekfuru’na gelin olan Yarhisar Tekfuru’nun kızı Holafira, Osman Gâzî’nin eline düşmüştür. Osman Gâzî, Çakırbeyli Pınarı baskınından sonra Yarhisar ve İnegöl tekfurlarının derlenip toparlanmasına fırsat vermeden doğruca Yarhisar Kalesi’e gitmiş ve burayı fethetmiştir. Daha sonra ise Turgut Alp’i İnegöl üzerine göndererek buranın da fethini sağlamıştır.

KARAKTERİ CANLANDIRAN ERKAN AVCI KİMDİR?

Erkan Avcı 1 Ocak 1982 Diyarbakır’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi’ni bitiren başarılı oyuncu Karadayı dizisinde (Barut) Necdet Güney isimli karakteri canlandırarak ünlenmiştir. Zenne filminde oynadığı “Ahmet” rolüyle 2011 yılı, 48. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Erkan Avcı 2018 yılında fenomen dizi Çukur’un kadrosuna katılmıştı.

Editör: TE Bilisim