Cuma günü saat 14:54’te meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki İzmir depreminin ardından yıkılan binaların enkazlarında dualar ve umutlarla arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu gece saatlerinde gelen 2 sevindirici haber tüm Türkiye’ye büyük sevinç yaşattı. İzmir’deki depremde enkaz altında kalan Elif Perinçek bulundu mu? İdil Şirin ve Elif Perinçek’ten iyi haber geldi…

İzmir’deki depremde enkaz altında kalan Elif Perinçek bulundu mu? İdil Şirin ve Elif Perinçek’ten iyi haber geldi

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, depremden yaklaşık 65 saat sonra bir sevindirici haber daha geldi.

Enkaz altında kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek, bugün sabah saatlerinde alkışlarla enkazdan çıkarıldı ve ambulansla hastaneye sevk edildi. Elif bebek, enkaz altından yaralı olarak kurtarılan 106’ıncı kişi oldu.

Doğanlar Apartmanı enkazında kalan anne Seher Dereli Perinçek ile çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek (10), Umut Perinçek (7) ve Elif Perinçek’ten (3) dördü depremden bir gün sonra enkazdan çıkarılmıştı. Umut Perinçek’in hayatını kaybettiği Perinçek ailesinde Seher Dereli Perinçek ile Ezel ve Elzem Perinçek’in tedavileri devam ediyordu.

İdil Şirin de gece saatlerinde krutarılmıştı

58 saat enkaz altında kalan 14 yaşındaki İdil Şirin’le temas kuran arama kurtarma ekipleri, titiz bir çalışmanın ardından kız çocuğunu sıkıştığı yerden kurtardı ve enkaz altında ilk yardım gerçekleştirdi.

Depremden yaklaşık 58 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarılan İdil Şirin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İdil Şirin, enkaz altından yaralı kurtarılan 105’inci kişi oldu.

Editör: TE Bilisim