Önce yüz yüze başlayan daha sonra artan vakaların ardından uzaktan eğitime geçilen süreçte sınava giremeyen öğrenciler karnelerin neye göre belirleneceğini merak ediyor. Karnelerindeki notların neye göre verileceğini merak edenler konuya ilişkin detayları araştırıyor. Peki, Karneler nasıl olacak, ne zaman verilecek? 2020 – 2021 Karneler ne zaman verilecek? İşte tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor…

KARNELER NASIL OLACAK, NE ZAMAN VERİLECEK? 2020 – 2021 KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

25 Ocak Pazartesi günü başlayacak yarı yıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklendi. Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir yazılı/uygulama puanı ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak. Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir yazılı/uygulama puanı ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak.

Konuyla alakalı açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk karneler için 22 Ocak tarihini işaret etti ve salgının seyrine göre yarıyıl tatilini öne çekilebileceğine yönelik bir senaryonun da olduğunu söyledi. Bakan Selçuk, “Değişmeyecekmiş gibi devam ediyoruz ama ihtiyaç olursa, değişmesi gerekirse bunların hepsinin tedbirini aldık.” dedi.

KARNELER NEYE GÖRE VERİLECEK?

Okul sınavları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Ziya Selçuk, “Birinci sınavlarla ilgili büyük ölçüde bitti ama kalanlar için de tek bir sınav yapacağız zaten. Kalan az sayıdaki öğrencimiz için gruplara, günlere ayırarak sınavlar yapılabilir. Bunların hepsine hazırız yani bir çocuğumuzun eline basılı karne vermek istiyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim