Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk/Cezayir-Gambiya

Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremde, Dürdane Aydın ve eşi Zülküf Aydın’ın binalarının yıkılması üzerine enkaz altında kalarak yaşam mücadelesi vermişlerdi. Depremzedeleri elleriyle kazarak enkazdan çıkaran ise Suriyeli Mahmut El Osman olmuştu. Fırat Üniversitesi’nde öğrenci olan Mahmut El Osman, Afrika ziyareti devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemindeydi. Gerek muhalefetin gerekse de sosyal medya üzerinden bir takım nidüğü belirsiz gruhun depremzedeler ve savaştan kaçan Suriyeliler aleyhinde yürüttüğü kara propangandayı vicdansızlık olarak nitelendiren Erdoğan “Mahmut tırnaklarıyla kazıyor, kardeşimizi ve eşini enkazdan çıkarıyor. Sonra evinde ziyaret ediyor. Kardeşlik bu ama ne yazık ki Kılıçdaroğlu kardeşlik duygusu nedir bundan bir haber. Bu iş herkesin karı değil. Biz kardeşlik duygusuyla bugüne kadar bu mücadeleyi veriyoruz” ifadelerini kullandı.

HEM KENDİSİNE HEM AİLESİNE

Cumhurbaşkanı Erdoğan soruları yanıtladığı sırada “Bu arada Fahrettin Bey Mahmut kardeşimize vatandaşlık verilebilir mi diye soruyor şimdi. Ne demek verilebilir mi? Tabii ki verilir. Verdik gitti. Burada okuyor. Türkçe de biliyor” cümleleriyle müjdeyi verdi. Erdoğan “Ailesine de verilir mi?” sorusuna da “Ailesine de veririz” karşılığını verdi. Cumhurbaşkanı “Kılıçdaroğlu buna da tepki gösterir” diyen gazetecilere ise “Onunla dünyalarımız farklı. Onların öyle bir derdi yok bizim derdimiz var” ifadelerini kullandı.

Merkel’den 25 milyon avro

İdlib’teki bombardımandan kaçarak sınırdaki kamplara sığınan binlerce aile için atılan somut adımlara dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz şimdi briket konutlar yapıyoruz sınırımıza 40 kilometre mesafede. Şu anda inşaatlar başladı. İçlerinde tuvaleti banyosu olsun. Çadırda donmaktansa briket konutlarda ısınma imkânı da vereceğiz. Hedefimiz ilk etapta 25 bin briket konutu orada yapmak. Ve ben bunu Merkel’e de açtım o da talimatı verdi. Merkel bu briket konutlar için 25 milyon avro çıkarmayı kabul etmiş” ifadelerini kullandı.

BARONLARA MEYDAN OKUDU

libya sorununun çözümü için yol haritası artık belli olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “BM çatısında, uluslararası meşruiyeti olan hükümetin öncülüğünde, ateşkesin derhal uygulanması ve siyasi sürecin ilerletilmesi gerekiyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) bugüne kadar alınan tüm kararlara uydu. Hem Moskova’dan hem Berlin’den kaçan Hafter ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor. Libya’da barış olacaksa Hafter’in durdurulması gerekiyor” sözleriyle bölgedeki aktörlere net mesaj verdi.

Rusya ve Mısır gibi ülkelerin piyonları üzerinden ülkeyi karıştırmaya çalıştıklarını ifade eden Erdoğan bölgeye en uzun sınıra sahip ülkenin Türkiye olduğuna dikkati çekerek “Bu metni imzaladıktan sonra biz kalkıp burada kimse ile ya gel ne diyorsun diyecek halimiz yok biz burada Sarrac ile imzayı attık iş bitmiştir. Yani bu Hafter’le birilerinin yaptığı anlaşmaya benzemez. Çünkü Sarraç BMGK’nın kabul ettiği, ben artık ona devlet diyorum devlettir. Öbürü ise darbecidir onun devlet kimliği yok burada ne yazık ki birileri Hafter üzerinden bir şey devşirmeye çalışıyor yaptıkları bu biz inşallah bu fırsatı vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk/Cezayir-Gambiya

Editör: TE Bilisim