Yeşil çayın yararları tahmin edildiğinden çok daha fazladır. Hazımsızlığı gidermekten tutun kanser riskini azaltmaya kadar onlarca faydası bulunmaktadır. Yeşil çayın faydaları şunlardır:

Yaşlanmayı geciktirir Sakinleştirir ve yatıştırır Stres azaltır C vitamini açısından zengin olduğu için solunum yolu hastalıklarına karşı bir bariyer görevi görür Zayıflamaya yardımcı olur Kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur

Yeşil Çayı Kimler Tüketmelidir?

Yeşil çay, son derece hafif bir içeriği sahip olduğu için midenizi zorlamaz ve kolay bir şekilde sindirilebilir. Yeterli seviyede demlenen yeşil çayı her yaştan insanlar rahatlıkla tüketebilir. Hafif içeriği, yeşil çayı çocuklar tarafından bile tüketilebilir hale getirmektedir. Ancak özellikle hazımsızlık sorunu olanlar ve aşırı kilolarından şikayetçi olanlar tarafından tüketilen yeşil çay ülkemizde hak ettiği değeri görmemektedir. Siyah çaya oranla çok daha az tüketilen yeşil çay esasında siyah çaydan daha sağlıklıdır. Siyah çay çok fazla tüketildiğinde saç dökülmesi ve uyku problemleri gibi sorunlara neden olabilmektedir. Yeşil çayda ise böyle sorunlar görülmemektedir.

Yeşil Çay Gerçekten Zayıflatır Mı?

Zayıflatıcı etkisiyle bilinen yeşil çay bir fincanında 2 kalori enerji bulundurmaktadır. Kan basıncını düzenlemek için günde 3 bardak içilmesi gereken yeşil çay, kafeinsiz içeriği ile hem kilo vermeniz için vücudunuzu teşvik etmekte ve hem de daha sağlıklı bir birey haline gelmenizi sağlamaktadır.

Diyetle birlikte uygulandığı vakit yeşil çayın gerçekten zayıflatıcı etkisi olduğu gözler önüne serilmektedir. Günlük kalori açığı yaratılarak kolay bir şekilde kilo vermek mümkün olmaktadır.

Yeşil Çayın Cilt İçin Faydaları Nelerdir?

Yeşil çayın cilde faydaları klinik olarak kanıtlanmıştır. Yeşil çayın faydaları bulundurduğu antioksidanlar, enzimler, amino asitler, folik asit ve potasyum gibi maddelerden kaynaklanmaktadır. Yeşil çay, siyah çaya nazaran daha az kafein içerdiği için daha sağlıklı ve daha faydalıdır.

Antioksidan zengini olan yeşil çay yaşlanmayı geciktirerek daha dinç ve genç bir cilde sahip olmanızı sağlar. Ayrıca yeşil çayın yapısında bulunan anti inflamatuarlar sedef, kepek ve döküntüler gibi sorunları azaltıcı özelliktedirler.

Yeşil Çay Ne Kadar ve Nasıl Tüketilmelidir?

Yeşil çayın tüketimi size bağlıdır. Gün içerisinde istediğiniz zaman istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Önerilen kullanımı ise günlük 3 bardaktır. Böylelikle hem vücudunuza ihtiyacı olan antioksidanları sağlamış olacak hem de leziz çay keyfi yapmış olacaksınız.

Yeşil çay, hazırlanma açısından siyah çaya çok benzemektedir. Kaynattığınız bir fincan suyun içerisine bir çay kaşığı yeşil çay ekledikten sonra yaklaşık 3 dakika demlenmesini bekleyip ardından doyasıya içebilirsiniz. Ayrıca poşet yeşil çaylar da satılmaktadır, poşet çayların kullanımı daha kolaydır. Fincan başına 1 adet poşet çayı yaklaşık 3 dakika fincanda bekletip tüketebilirsiniz.

Yeşil Çay Hangi Kanser Türlerine İyi Gelir?

Yeşil çay ve kanser arasındaki ilişkiye daha önce de değinmiştik. Yeşil çay kanseri önlemeye yönelik antioksidanlar bulundurmaktadır. Yeşil çay tüketen bir kişi tüketmeyen bir kişiye göre kansere karşı daha dayanıklı ve güçlüdür. Peki yeşil çay hangi kanser türlerini önlemeye yöneliktir? Bu kanserler şunlardır:

Mide kanseri

Meme kanseri Mesane kanseri Cilt kanseri Akciğer kanseri Bağırsak kanseri Prostat kanseri Yumurtalık kanseri

Kanser dışında farklı hastalıklara karşı da önleyici etkiye sahip olan yeşil çay özellikle İngiliz kültüründe önemli bir yere sahiptir. Düzenli olarak tüketildiğinde yeşil çayın faydaları onlarca derde deva olmaktadır. Kafein oranı siyah çaydan daha az olduğu için gece yatmadan önce de tüketilebilmektedir. Daha rahat bir uyku için kesinlikle yatmadan yeşil çay tüketmeniz önerilmektedir.

Rezene Çayı Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? İşte Rezene Çayının Faydaları

Sağlıklı Beslenme

Habere Git

Papatya Çayının Faydaları Neler? Papatya Çayı Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Beslenme

Habere Git

Editör: TE Bilisim