Cevizin faydaları arasına zekayı desteklemesinin yanında kalp ve damar rahatsızlıklarına iyi gelmesi ve cilt sağlığına olumlu etkisinin bulunması da yer almaktadır. Cevizin yararı olduğu kadar zararları da bulunmaktadır. Ceviz alerjen bir madde olduğu için kimi bireyler ceviz yağı da alerji yapabilmektedir. Bu yüzden çok fazla kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Peki, Cevizin Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Ceviz Şekere İyi Gelir Mi? Bu yazımızda faydalı bilgiler açısından bugün ceviz hakkında bilinmesi gerekenlere değindik. İşte yaratılış mucizesi bitki cevizin faydaları…

Cevizin Faydaları Nelerdir?

Cevizin diğer faydaları şöyle:

Kan basıncını dengede tutar. Bağırsakları temizler. Prostat kanseri, göğüs kanseri ve pankreas kanseri gibi kanserlere iyi gelir. Sindirim sistemini düzenler. Beyin gelişimini destekler.

Cevizin Besin Değerleri Nelerdir?

Cevizin besin değeri

yüksektir. Çok fazla tüketilmesi tavsiye edilmeyen cevizin yağ oranı yüksektir. Folik asit, E vitamini, demir, fosfor, çinko ve Omega 3 gibi maddeler açısından son derece zengin olan cevizin 100 gramında 654 kcal enerji bulunmaktadır. Cevizin 100 gramında 13.8 gram karbonhidrat, 6.7 gram lif, 15.2 gram protein, 65.3 gram yağ ve 1.7 miligram C vitamini bulunmaktadır.

Yağ oranı yüksek olduğu için fazla ceviz tüketimi kilo alımıyla son bulabilmektedir.

Ceviz Şekere İyi Gelir Mi?

Ceviz ve diyabet arasında kanıtlanmış bir ilişki vardır. Ceviz diyabetin doğal ilacıdır. Özellikle tip 2 diyabete karşı olumlu sonuçlar veren ceviz diyabet hastalarına sıklıkla önerilmektedir. Düzenli ve dengeli kullanımda ceviz kilo vermenize neden olduğu için diyabet riskini de azaltmaktadır.

Araştırma hem kadınlarda hem de erkeklerde yapılmıştır. Düzenli ceviz tüketen bireylerin tüketmeyen bireylere nazaran diyabete yakalanma riskinin azaldığı gözlemlenmiştir.

Hamilelikte Ceviz Tüketilmeli Midir?

Hamilelikte ceviz tüketimi

sakıncalı gibi gözükse de aslında değildir. Cevizin faydaları hem hamile kişi için hem de anne karnındaki bebek için çok önemlidir. Bağışıklık sistemini destekleyici etkiye sahip olan ceviz anne karnındaki bebeğin bağışıklık sistemine olumlu etkide bulunarak ileride yaşayacağı bazı sorunların ortadan kalkmasına neden olmaktadır.

Ayrıca eğer hamilelikte ceviz düzenli tüketilirse doğacak çocuğun zeka seviyesi de artacaktır. Omega 3, beyin sağlığı için çok önemli olup ceviz içerisinde bolca bulunmaktadır.

Cevizin Kolesterol Açısından Yararları Nelerdir?

Kolesteroala karşı ceviz tüketimi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Kötü kolesterol LDL’yi düşürücü bir etkiye sahip olan ceviz, Hindistan cevizi yağıyla tüketildiğinde iyi kolesterol HDL’yi ükseltecektir.

Ceviz Yağı Nasıl Üretilmektedir?

Ceviz yağı

adından da anlayacağınız üzere cevizden üretilen sağlıklı bir yağdır. Ağaçtan toplanan olgunlaşmış cevizler soğuk pres yöntemiyle sıkılarak ceviz yağı elde edilmektedir. Bu yağ bir seneye kadar bozulmadan muhafaza edilebilmektedir.

Ceviz Yağı Nerelerde Kullanılmaktadır?

Ceviz yağının kullanım alanları cilt ve saçlardır. Cilt sağlığını güçlendirici etkisi olan ceviz yağı daha genç görünümlü ve enerjik cilde kavuşmanızı sağlamaktadır. Saçlara da uygulanabilen ceviz yağı saçlarınızı güçlendirerek daha canlı ve zinde durmasını sağlayacaktır.

Yemeklerde sos amaçlı kullanılan ceviz yağı bağışıklık sistemini de güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli olmanızı sağlamaktadır. Tadı baskın olduğu için minimal seviyelerde kullanılması tavsiye edilmektedir.

Ceviz Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Ceviz yağının ciltte kullanımı basittir. Kırışıklık giderici, enerji verici ve cildinizi canlandırıcı özelliğiyle bilinen ceviz yağı bir çay bardağı suya 5-6 damla sıkılarak kullanılmalıdır. Saç ve kirpiklere friksiyon tekniğiyle kullanılabilen ceviz yağı salata ve yemekleri de tatlandırmak amacıyla kullanılabilmektedir.

Editör: TE Bilisim