Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüsle mücadele kapsamında duyurduğu sokağa çıkma yasağı kapmasın yeni kararlar alındı. Vatandaş ve şirket yöneticileri alınan bu yeni kararla birlikte işçilerin çalışma saatleri konusunda yeni bir yol izleme kararı aldı. Peki, 2020 kısa çalışma ödeneği uzatılacak mı? Yeni yılda işten çıkarma yasağı ve işten çıkarma yasağı devam edecek mi? Tüm detaylar haberimizde…

2020 KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILACAK MI? YENİ YILDA İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI VE İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI DEVAM EDECEK Mİ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneği ve fesih kısıtının 2 ay daha uzatılmasına ilişkin, “Salgının etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak için Sosyal Koruma Kalkanı’mız ile çalışanlarımızı ve işverenlerimizi desteklemeye devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

İşveren yasağa aykırı olarak fesih yapar ise fesih tarihindeki brüt asgari ücret tutarında idari para cezası ile cezalandırılacak.

İşveren ve işçilerin salgın sürecinde ekonomik açıdan en az hasarı alabilmeleri adına uygulanan işten çıkarma yasağı 17 Kasım tarihinden itibaren alınan kararla bir süre daha uzatıldı.

Yapılan açıklamada; İş Kanunu’nun geçici 10. maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen süreler de 17 Kasım 2020’den itibaren 2 ay uzatıldığı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim