Turna Hatun kimdir? Sevda Erginci’nin oynadığı Turna Hatun Selçuklu Devleti’ndeki yeri ve hayatı son zamanlarda Uyanış Büyük Selçuklu dizisi izleyenleri tarafından sıkça araştırılıyor. Dizide Turna Hatun karakterini genç ve güzel oyuncu Sevda Erginci canlandırıyor. Peki, Büyük Selçuklu döneminde yaşamış şifacı kimliğiyle tanınan Turna Hatun kimdir? Sevda Erginci’nin oynadığı Turna Hatun Selçuklu Devleti’ndeki yeri ve hayatı hakıkında merak edilen detaylara yazımızın devamından erişebilirsiniz.

Turna Hatun kimdir? Sevda Erginci’nin oynadığı Turna Hatun Selçuklu Devleti’ndeki yeri ve hayatı

Turna Hatun, Şifacı bir kadın olarak bilinmektedir. Güzelliği ile tüm dikkatleri üzerine toplayan Turna Hatun Yumuşak huylu bir Türkmen kızıdır. Sultan Ahmed Sencer’in önce sevdiği daha sonra eşi olacaktır. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Turna Hatun karakterine Sevda Erginci hayat verecek.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi Turna Hatun karakterini canlandıran oyuncunun gerçek adı Sevda Erginci’dir.

Sevda Erginci kimdir?

İstanbul 3 Ekim 1993 doğumludur. Terazi burcu olan oyuncu 1.65 cm boyunda ve 50 kg ağırlığındadır. Sevda Erginci küçük yaşlardan itibaren tiyatro ile ilgilenmiştir. Şimdilerde Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Turna Hatun rolü ile ekranlara gelecek olan Sevda Erginci İlk olarak Koyu Kırmızı dizisi ile ekranlara merhaba demiştir.

Trt ekranlarında yayınlanacak Büyük Selçuklu Dizisinde Turna Hatun rolü ile ekranlara gelmeye hazırlanan Sevda Erginci 2012 yılında Koyu Kırmızı dizisi sonrasında aynı yıl Lamia karakteri ile Veda isimli dizide oynadı. Karagül dizisinde Ayşe karakteri sonrasında Nazlı isimli Sinema filminde yer aldı.

2016 yılının sevilen dizisi Hayat Bazen Tatlıdır’da Sevda rolünü oynadı. Canlandırdığı Ayperi karakteri ile Ver Elini Aşk Dizisinde rol alan oyuncu 2018 yılında Yasak Elma dizisinde Zeynep karakterini canlandırdı. 2019 yılında yayınlanan Sevgili Geçmiş Dizisinde İpek karakteri ile ekranlara gelen oyuncu şimdilerde Uyanış Dizisi Turna Hatun ile ekranlarda olacak.

Sevda Erginci hangi dizi/filmlerde oynadı?

2019 – Sevgili Geçmiş (İpek) (TV Dizisi)

2018 – Yasak Elma (Zeynep) (TV Dizisi)

2017 – Ver Elini Aşk (Ayperi) (TV Dizisi)

2016 – Hayat Bazen Tatlıdır (Sevda) (TV Dizisi)

2015 – Uzaklarda Arama (Nazlı) (Sinema Filmi)

2013 – 2014 – Karagül (Ayşe) (TV Dizisi)

2012 – Veda (Lamia) (TV Dizisi)

2012 – Koyu Kırmızı (Ayşe) (TV Dizisi)

Ateş çiçeği zehirli mi, faydaları neler? Ateş çiçeği nedir, zehirler mi? Özellikleri…

Güncel

Habere Git

Terken Hatun kimdir, tarihte var mı? Uyanış Büyük Selçuklu’da Hatice Şendil’in oynadığı Terken Hatun’un hayatı ve ölümü

Televizyon

Habere Git

Editör: TE Bilisim