Beşiktaş ve Bursaspor arasında oynanan futbol maçının ardından PKK tarafından gerçekleştirilen kanlı terör saldırısı Balkanlardaki soydaşlarımızın da yüreğini yaktı Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı ve dua edildi. Başkentteki Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde (IUS) eğitim gören Türk öğrenciler tarafından, Gazi Hüsrev Bey Camii’nde yatsı namazının ardından düzenlenen programda, İstanbul’da hayatını kaybeden şehitler için dua edildi. Program organizatörü ve IUS Siyasi Bilimler Fakültesi öğrencisi Yusuf İşler, yaptığı açıklamada, üç yıldır Bosna Hersek’te yaşadı ğını ifade ederek, “İstanbul’da yaşanan saldırının Bosna Hersek’te de hissedildiğini anlatmak istedik” dedi. Düzenledikleri programda şehitlerin anısına dua edileceğini belirten İşler, Türk öğrencilerin de desteğiyle Saraybosnalılara Türkiye’de yaşananları aktarmak istediklerini söyledi.

Mevlid Kandili’nde cenaze namazı kılındı

Öte yandan Mevlid Kandili’nin idrak edildiği Pazar günü düzenlenen programda saldırıda şehit olan polislerimiz ve vatandaşlarımız için gıyabi cenaze namazı kılındı. Bosna Hersek İslam Birliği tarafından başkentteki Gazi Hüsrev Bey Camisinde Hz. Muhammed’in doğumu vesilesiyle Mevlit Kandili programı düzenlendi. Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic ve Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı’nın da katıldığı programda, camide toplanan yüzlerce Saraybosnalı öğle namazının ardından İstanbul’daki terör saldırılarında şehit olanlariçin gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kosova’da Mevlid okundu

İstanbul’daki alçak saldırı Kosovalıları da yaraladı. Osmanlı döneminden kalma Balkanların en büyük camisi olan Sinan Paşa Camii’nde Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kosova’da dini görevlileri ile Kosovalı din adamlarının okudukları mevlitte, İstanbul’da terör saldırısı sonucu şehit düşenler için dualar okundu. Gecede konuşan Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kosova’daki dini görevlisi İdriz Keskin, saldırı sonucu şehit düşenler için dua okuyarak, ailelerine sabırlar diledi. Saldırı da yaralananlar için de geçmiş olsun dileklerinde bulunan Keskin, saldırıyı lanetledi. Konuşma sonrası, salalar ve mevlit okundu.

Editör: TE Bilisim