Kuplarda Perde Pilavı tarifi, çok özel ve yapımı kolay ve pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de gözleri ve damakları şenlendirecek, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı, aynı zamanda da oldukça hızlı yemek tarifine sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü için Türk mutfağının tadına doyulmaz lezzetlerinden kolay yemek tarifi önerisi; Kuplarda Perde Pilavı Tarifi! Malzeme listesi ve Kuplarda Perde Pilavı nasıl yapılır sorusunun detaylı yanıtı yazımızda…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem; Kuplarda Perde Pilavı Tarifi 

Kuplarda Perde Pilavı Tarifi için gerekli olan malzemeler;

Hamuru için gerekli olan Malzemeler 3 adet yufka

Suda bekletilip bütün soyulmuş badem içi

İç Pilav için gerekli olan Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı yenibahar

1 avuç dolmalık fıstık

1 avuç kuş üzümü

Tuz

Karabiber

3 su bardağı su

Kuplarda Perde Pilavı Tarifi, nasıl yapılır?

Kuplarda Perde Pilavı yapılışı; Öncelikle kuş üzümünü ılık suda ıslatıp şişmesi için bekletin.

Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Yağ eriyip ısınınca iyice yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip çevirin ardından dolmalık fıstıkları ilave edin. Pirinçler iyice kavrulduktan sonra yenibahar, tuz, karabiber ve kuş üzümünü de ilave edin ve baharatların kokuları çıkıncaya kadar kavurma işlemine devam edin. Kaynamakta olan suyu ilave edin, kapağını kapatın. Birkaç dakika sonra altını kısın ve biraz nemli kalacak şekilde pişirin.

Yufkayı tezgahınıza alın. Pilavınızı yapacağınız kalıplarınızın büyüklüğünde etrafında pay bırakacak şekilde yufkalarınızı kesin. Fırına atacağınız kaseleri yağlayın ve bademleri tabana yerleştirin. Kestiğiniz yufkaları kaselere yerleştirin. Kaselere yerleştirdiğiniz yufkanın içerisine pilavı doldurun ve kenarlardan sarkan yufkaları kasenin üzerini örtecek şekilde kapatın. Kasenin üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Tersyüz ederek servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim