Yavuz Sultan Selim ile Şah İsmail arasında geçtiği rivayet edilen hikayede, Şah İsmail, Sultan Selime gönderdiği ve içi mücevherlerle dolu sandığa bir kase de insan pisliği koyarak hakaret etmek ister. Sultan Selim de Şah İsmail’e cevaben gönderdiği ve yine içi mücevherlerle dolu hediye sandığının içine en güzel kokulu nadide lokumlardan koyar. Sandığı açan İran Şahı şaşırsa da sandığa iliştirilen notu görünce Sultan Selim’in zekasına bir kere daha şahit olur; “Biliriz ki herkes yediğinden ikram eder.” Bu hikayecikle haberin bir bağlantısını kurabilir miyiz? Neden kurmayalım?

DÜNYA GENELİNDE YARDIM HAMLESİ

Batı emperyalizminin sömürme amacıyla yelken açtığı ve sebep olduğu kaosla fakirliğe mahkum ettiği coğrafyalara umut aşıladık. Batı kendinde olandan yani vahşet, kaos, kargaşa götürdüğü coğrafyalara gönül köprüleri inşa ediyoruz. Türk Kızılayı, Sadakataşı, Cansuyu, İHH İnsani Yardım Vakfı, TİKA, Türk Diyanet Vakfı ve daha onlarca insani yardım kuruluşu, bayram buruk yaşamaya hazırlanan milyonlarca Müslüman’ın yüzünü güldürmek için umuda yelken açtı. Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ve Doğu Türkistan, Afganistan, Zanzibar, Moğolistan, Tayland, Benin, Burkina Faso, Çad, Etiyopya, Kenya, Sudan, Nijer, Somali, Tanzanya ve Uganda, Filipinler (Moro), Abhazya, Bulgaristan ve Arnavutluk… Türkiye’den yola çıkan Sivil Toplum Kuruluşu ve yardım kuruluşlarının ulaştığı ülkelerden yalnızca birkaçı.

MİLYONLARCA İNSANA ULAŞTIK

Yaptığı insani yardımlarla Türkiye’nin gurur kaynağı olan vakıf, dernek ve kuruluşlarımızdan biri olan İHH ‘an yapılan açıklamaya göre, vakıf, “Paylaştığın Senindir, Paylaş Sevindir” sloganıyla yurt içi ve 103 ülkede kurban kesimleri gerçekleştirildi. Açıklanan rakamlara göre, İHH ekipleri, bağışlanan 57 bin 961 hisse kurbanı, 5 kıtada 2 milyon 300 binin üzerinde ihtiyaç sahibine ulaştırdı. “Kurban’da Kızılay Modeli”ni 11 yıldır başarıyla uygulayan Türk Kızılayı ise, 4 kıtadaki 40 ülkede vekâleten kurban kesimleri gerçekleştirdi. Balkanlar’da 9, Afrika’da 16, Asya’da 6, Orta Doğu’da 6, Güney Amerika’da 1 ülkede ve KKTC’de kesim yapan Kızılay ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadı. Cansuyu derneği ise, başta Arakan olmak üzere Sierra Leone, Moro, Nijer ve Kamerun’da binlerce ihtiyaç sahibine ulaştı. Türkiye Diyanet Vakfı’nın da 145 ülkede 425 bin hisse kurban kestiği açıklandı.

Editör: TE Bilisim