İngiltere Prensi Charles, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile İspanya, Almanya, İtalya ve Avusturya cumhurbaşkanlarının da aralarında bulunduğu onlarca devlet ve hükümet başkanı, Yahudi Soykırımı’nın (Holokost) 75’inci yıl dönümü için Kudüs’e geldi.

“EN KARA OLAY!”

Dünya liderleri, her gün en az bir Filistinli’nin öldürüldüğü, her gün en az 2 Filistinli’nin evinin yıkıldığı, namaz kılan Müslümanlar’ın her gün İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa’dan çıkarıldığı Kudüs’te, Yahudi Soykırımını “İnsanlık tarihinin en kara olayı” ilan etti. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, 5. Dünya Holokost Forumu’nda yaptığı konuşmada Holokost’un bir daha yaşanmaması için antisemitizm, şiddet ve nefretle mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Dünya liderleri Kudüs’te “Soykırım” üzerine duygulu konuşmalar yaparken, İsrail zulmü de devam etti. Dün, sabah namazı için Mescid-i Aksa’ya giden Müslümanlar, İsrail polisi tarafından dışarı çıkarıldı. Filistinliler, polisin müdahalesine tekbir getirip sloganlar atarak karşılık verdi. Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde 13 Filistinli’nin gözaltına aldığı belirtildi. Diğer yandan Kudüs’ün Beyt Safafa Mahallesi’nde yer alan Bedriye Camii, ırkçı Yahudiler tarafından kundaklandı. Caminin duvarlarına ırkçı ifadelerin yazılı olduğu görüldü.

Bedriye Camii kundaklandı

Diğer yandan Kudüs’ün Beyt Safafa Mahallesi’nde yer alan Bedriye Camii ırkçı Yahudiler tarafından kundaklandı. bir caminin ateşe verildiği ve dış duvarlarına ırkçı sloganlar yazıldığı belirtildi. Mahalle sakinlerinin yangını söndürdüğünü aktaran görgü tanıkları, bir kısmı yanan caminin duvarlarında da ırkçı ifadelerin yazılı olduğunu kaydetti. Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırılarla gündeme gelen radikal Yahudi örgüt “Bedel Ödetme”, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’nın yanı sıra İsrail’deki Filistin kent ve köylerinde benzer saldırılar gerçekleştiriyor.

MÜSLÜMANLAR MESCİD-İ AKSA’DAN ÇIKARILDI

Dünya liderleri Kudüs’te “Soykırım” üzerine duygulu konuşmalar yaparken, İsrail zulmü de devam etti. Dün, Sabah Namazı için Mescid-i Aksa’ya giden Müslümanlar, İsrail polisi tarafından dışarı çıkarıldı. Filistinliler, polisin müdahalesine tekbir getirip sloganlar atarak karşılık verdi. Kudüs’teki Vadi Hilve Bilgi Merkezinden yapılan yazılı açıklamada ise İsrail polisinin, sabah saatlerinde Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde 13 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim