Kivinin faydaları ve iyi geldiği şeyler, cilt sağlığından bağışıklık sistemine kadar pek çok alanı kapsamaktadır. Kivinin faydaları şu şekilde sıralanabilmektedir:

Ciltte oluşan kırışıklıkları gidererek cilde sıkılaşma etkisi sunmaktadır. Bu nedenle yaşlanma karşıtı ürünlerin içeriğinde kullanılmaktadır. İçeriğinde C vitamini yüksek oranda bulunduğu için bağışıklık sistemini düzenlemekte ve gribal enfeksiyon gibi hastalıkların önüne geçmektedir. Ciltte oluşan akne ve siyah noktaların giderilmesine yardımcı olarak cilde pürüzsüz bir görüntü sunmaktadır. Saç köklerini güçlendirerek, dökülmelerin durdurulmasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra saçlarda oluşan beyazlamayı da önleyerek genç hissetmenize yardımcı olmaktadır. Hamile olanlar için Folat takviyesi olarak kivi tüketimi önerilmektedir. Hem annenin sağlığı hem de bebeğin gelişimi için oldukça önemlidir. Kilo vermek isteyenler için sindirim sistemini harekete geçiren bir etki sunmaktadır. Bunun yanı sıra ödem atma etkisi de vücutta oluşan şişliklerin giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Kalp ve damar sağlığında önleyici bir tedavi olarak kivi tüketimi önerilmektedir. Düzenli kan akışı sağladığı için kalbin de düzenli işleyişine destek olmaktadır. Görme sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunduğu bilinen kivi, görme bozukluklarının tedavi edilme sürecinde önerilmektedir.

Kivide Hangi Vitamin ve Mineraller Bulunur?

Kivi içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller, vücudun genel sağlığını destekleyici olmakla birlikte şu şekilde sıralanmaktadır:

C vitamini, vücudun günlük ihtiyacının fazlası kadar bulunmaktadır. Potasyum, kalp sağlığı için önemli etkiler sunmaktadır. Antioksidan, vücuttaki zararlı maddelerin dışarı atılmasına yardımcı olmaktadır. Lif, tok tutma özelliğinin yanı sıra sindirim sistemini de aktif hale getirmektedir. E vitamini ile cilt ve saç bakımı sağlanmaktadır. Magnezyum içeriği 15 gr olarak bilinmektedir. Folat, Çinko ve Lutein yeterli miktarda bulunan besin değerleridir.

Kivinin faydaları bu besin değerleri sayesinde vücuda etkili olarak sunulmaktadır. Bu faydalardan yararlanmak için düzenli ve yeterli ölçülerde kivi tüketilmesine özen gösterilmesi önerilmektedir.

Astım Tedavilerinde Kivinin Etkisi Nedir?

Astım tedavilerinde kivinin etkisi, içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde olmaktadır. C vitamini metabolizmayı güçlendirmekte ve beraberinde güçlü bir bağışıklık sistemi kazandırmaktadır.

Astım hastaları için önleyici ve tedavi edici bir etki barındıran kivinin günde bir porsiyon olacak şekilde tüketilmesi önerilmektedir. Daha az ya da daha fazla tüketilmesi ise istenen sonuçların alınmasını sağlamadığı için ölçülere dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kivi, Kalp ve Damar Sağlığını Nasıl Düzenler?

Kivinin kalp ve damar sağlığını düzenlemesi,

içeriğindeki C ve E vitaminleri sayesinde olmaktadır. E vitamininin antioksidan özelliği sayesinde zararlı olan maddeler dışarı atıldığı için damarlarda tıkanıklık oluşmasının önüne geçilebilmektedir.

Bunların yanı sıra içerisindeki potasyum sayesinde de kalbe giden kanın sağlıklı bir akış halinde gitmesini sağlamaktadır. Bu nedenle kalp sağlığını doğrudan etkilediği gibi damar sağlığı üzerinden de tedavi edici etkiler sunmaktadır.

Kivi, kardiyovasküler olarak bilinen sağlık durumunu olumlu etkilemekle beraber aynı zamanda herhangi bir damar tıkanıklığı oluşmasını da önleyici etkiler sunmaktadır. Bu nedenle yalnızca kalp hastalarının değil herkesin tüketmesi önerilmektedir.

Cilt Bakımında Kivi Nasıl Kullanılmalıdır?

Cilt bakımında kivinin kullanılması, cildin gözeneklerinin sıkılaştırılmasını ve herhangi bir akne oluşumu varsa bunun giderilmesini sağlayan sonuçlar vermektedir. Cilt bakımında kivi kullanılması maske ve krem olarak tercih edilebildiği gibi doğrudan besin olarak tüketilmesinin de olumlu sonuçları bulunmaktadır.

Kivinin faydaları

arasında en çok bahsedilen cilt sağlığı, kivinin içerisinde bulunan E vitamini ve kalsiyum değerleri ile sağlanmaktadır. Cilt için oldukça önemli olan bu besin değerlerinin eksilmesi halinde ciltte yaşlanma sorunları meydana gelebilmektedir.

İlginizi Çekebilir:

Keten Tohumu Faydaları! Lif Kaynağı Keten Tohumu Ne işe Yarar?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Kekik çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Etkisi büyük…Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Kefirin Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Editör: TE Bilisim