Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi’nin bağlantı yolları çalışmalarının devam ettiği şantiyedeki incelemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNEY YAN YOLDA ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Hastanenin acil bölümü girişine yapılacak ambulans viyadüğü ile batı girişlerine yapılacak yan yolların yapım çalışmalarında önemli ilerleme sağlandığını dile getiren Karaismailoğlu, yolların söz verildiği gibi 20 Mayıs’taki hastane açılışına yetişeceğini ifade etti.

Karaismailoğlu, ilk etabı tamamlanan ve ikinci etabı 20 Mayıs’ta hizmete sunulacak hastanenin, bağlantı yollarına ilişkin güney yan yolun üstyapı imalatına başlandığını ve çalışmaların hızla ilerlediği belirterek, hastanenin doğu ve batı girişlerine yapılacak yolların yapım çalışmalarında önemli ilerleme sağlandığını da söyledi.

ERİŞİM YOLLARININ YAPIMINA GEÇ BAŞLANDI

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede en çok faydalanılabilecek sağlık komplekslerinden olduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, hastanenin çok hızlı şekilde hizmete girmesi için Sağlık Bakanlığının çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Karaismailoğlu, hastanenin erişim yollarının yapımına geç başlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Şimdiye kadar bitirilmesi gerekiyordu ancak bitirmesi gerekenler bu yolları bitirmedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak böyle önemli bir projenin mutlaka dört dörtlük şekilde vatandaşımıza hizmet verebilmesi için devreye girdik ve yolların yapımını Karayolları Genel Müdürlüğümüzün sorumluluk alanına alarak inşaat çalışmalarını başlattık. Hastanenin ilk kesiminin açılışını Cumhurbaşkanımız 20 Mayıs olarak ilan etti. 20 Mayıs’ta hastanemizin acil ünitesi açılacak. Erişimle ilgili bir sıkıntı olmayacak ve söz verdiğimiz gibi 20 Mayıs’ta hastane, yollarıyla beraber hizmet vermeye başlayacak.”

100 BİN KİŞİLİK NÜFUS DOLAŞIMI OLACAK

Bakan Karaismailoğlu, toplam 950 bin 705 metrekare kapalı inşaat alanına ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip hastanenin, Avrupa’nın en büyük hastanelerinden olacağına işaret ederek, hastanenin hizmete açılmasıyla bölgede günlük yaklaşık 100 bin kişilik nüfus dolaşımı olacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim