Son dönemde siyasetin büyük tartışmalarından biri olan İyi Parti’deki FETÖ iddiaları sonrası Ümit Özdağ partiden ihraç edilmişti.  İYİ parti İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu hakkında bazı iddiaları gündeme getiren gazeteci Celal Eren Çelik ile ilgili bilgiler merak konusu oldu. Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın programında hakkındaki iddialara cevap veren Buğra Kavuncu Celal Eren Çelik’e tepki gösterdi. Peki, Celal Eren Çelik kimdir? Celal Eren Çelik nereli, kaç yaşında? işte ayrıntılar…

Celal Eren Çelik kimdir?

Celal Eren Çelik 1999 yılında gazetecilik mesleğine başlamıştır. 19 yıldır gazete ve televizyonculuk yapmaktadır. Çeşitli yerel ve ulusal kanalların dışında dergilerde de farklı alanlarda çalışmıştır.

2008 yılında sarı basın kartı almıştır. 2009 yılında ise BBC- TGC Ortak eğitim semineri sonrasında uygulanan sınavla Türkiye genelinde 30 kişinin almaya hak kazandığı Uluslararası Gazetecilik sertifikasının sahibi olmuştur.

2011 yılında kendi firmasını kendisine ait olan Metropol Gazetesi ve Eko Prestij dergisini çıkarmıştır. Son zamanlarda ise bir haber sitesinin genel yayın yönetmenliği üstlenmiştir.

Çelik, Twitter’da  “@yazparov” kullanıcı adıyla paylaşımlar yapıyor.

Editör: TE Bilisim