Gökhan Yılmaz / İstanbul / Özel Haber

Gaziosmanpaşa Belediyesi, geçen yaz Plevne Anadolu Lisesi’nin bahçesine kurduğu havuzu kaldırmadı. Kovid-19 nedeniyle çocuklarını okula göndermekte zaten büyük tereddüt yaşayan veliler okul bahçesinin sosyal mesafeyi ortadan kaldıran, öğrencilerin sağlıklı teneffüs imkanını ellerinden alan havuz nedeniyle büyük tepki gösterdi. Şikâyetlerini okul yönetimine ileten velilerle birlikte duruma tepki gösteren öğrenciler sosyal medya imkânlarıyla seslerini duyurmaya çalıştılarsa da başarılı olamadı.

HAVUZ CAN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR

Havuzun kaldırılması için Twitter’da etkinlik düzenlediklerini, bunun da engellendiğini belirten öğrenciler insan sağlığı ve can güvenliği karşısında bu kadar ciddiyetsiz bir tavır ortaya konulmasını anlayamadıklarını belirtti. Okul yönetimine ve İlçe belediyesine tepki gösteren veli ve öğrenciler kimsenin kendi sağlıklarını düşünmediğini, sabahları itiş kakış okula girdiklerini, havuzun demir aksamı vs. dolayısıyla tehlikeler içerdiğini söyleyerek CİMER dahil bir çok yere şikayette bulunduklarını ifade ettiler.

TAHLİYE YOLLARINI DA KAPATIYOR

Okul Yönetimi ise defalarca ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne durumu aktardıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirttiler. Muhabirimize konuşan bir okul yöneticisi, okul bahçesinin aynı zamanda deprem toplanma alanı olduğunu, havuzun deprem vb. afetler sırasında tahliye yollarını da kapattığını ve talimatlarda kendilerine bildirilen sosyal mesafeyi de engellediğini, bin 500’ü aşan mevcutlarıyla öğrencilerin kontrolünü sağlamakta zorlandıklarını söyledi.

ARA TATİL SONRASI RİSK BÜYÜYECEK

Ara tatil sonrasında ikili öğretime geçeceklerini belirten yöneticiler, sabah 07.20’de karanlıkta başlayacak okulun tam ortasında bulunan havuzun iş güvenliği açısından büyük tehdit oluşturduğunu, bu sorumluluğu almak istemediklerini, velilerle sık sık karşı karşıya geldiklerini, bu durumun bir an önce çözüme kavuşmasını dilediklerini söylediler. Plevne Anadolu Lisesi ile birlikte Gaziosmanpaşa’da başka okulların bahçelerine de havuz kurduğu belirlenen belediye yetkilileri bu tepkiler karşısında susmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim