Türkiye’de milyonlarca araç sahibi vatandaşların taşıtlarının bakımıyla ilgili merak ettiği TÜVTÜRK müşteri hizmetleri telefon numarasını haberimizde derledik. Araç muayene ile ilgili merak edilen iletişim bilgileri arasında en ön sırada TÜVTÜRK yer almaktadır. İşte detaylar…

Tüvtürk çağrı merkezine ulaşmak için yapılması gerekenler, 0850 222 88 88 numaralı hattı aramak olmalıdır. Aramanızı gerçekleştirdiğinizde müşteri temsilcisine bağlanabilirsiniz. Aynı zamanda online olarak da bağlantı sağlayabilirsiniz. Tüvtürk resmi web adresinde online bağlantıyı tıklayarak Tüvtürk müşteri hizmetleri ile bağlantı kurabilirsiniz. Burada karşınıza çıkan iletişim formunu doldurarak işlemlerinizi yapabilirsiniz. Çağrı merkezi, hafta içi 6 gün, sabah 08.00 ile 20.00 arasında hizmet vermektedir. Arama ücretleri, tarifeniz üzerinden değerlendirilir.

Tüvtürk Müşteri Hizmetlerinden Araç Muayenesi Hakkında Bilgi Almak

Tüvtürk çağrı merkezinden araç muayene bilgisi almak için araç ve araç sahibi hakkında detaylı bilgi verilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda verilecek bilgiler şu şekildedir:

  • Araç sahibinin adı, soy adı Araç plakası Cep telefonu Aracın kullanıldığı şehir Araca ait varsa dosya numarası Araç sahibinin açık adresi
  • Bu bilgilerin verilmesi halinde aracın son muayene durumuna, araca ait muayene kayıtlarına ve diğer araç bilgilerine ulaşılabilmektedir. Bu bilgilere ulaşmak için kullanılan yol sadece telefonla arama değildir. Tüvtürk müşteri hizmetlerine ulaşımın sağlanabileceği diğer kanallar şu şekilde sıralanabilir:
  • Kurumsal dilekçe ya da mektup yazılması
  • Twitter veya Facebook üzerinden Tüvtürk müşteri temsilcisi ile bağlantı talep edilmesi 0212 285 06 46 numaralı fax numarasından fax gönderimi E- mail üzerinden ulaşım sağlanması Kurumun resmi internet adresinde bulunan formun doldurulması ile Çağrı merkezi telefon numarası kullanılarak iletişim kurulabilmektedir.
  • Kurum, müşteri temsilcileri ile farklı kanallardan gelen iletişim taleplerini değerlendirmektedir. Müşteri ilişkileri başkanlığına sahip kurumda, tüm iletişim kanallarından gelen veriler tek bir kaynakta toplanır. Bu sayede başkanlık yardımıyla hiçbir müşteri talebi geri çevrilmemiş olur.

Tüvtürk Müşteri Hizmetlerinden Ürün ve Hizmetler Hakkında Bilgi Almak

Tüvtürk çağrı merkezinden hizmet bilgisi almak için istenen alandan iletişim kurulabilmektedir. Kurulan iletişim ile kişilerin gerekli durumlarda yetkililerin saha çalışmalarına katkıda bulunması istenebilir. Tüvtürk araç muayene hizmetleri hakkında bilgi alırken, kurumun hangi yönetmelik ve kanunlarla hareket ettiği, hangi muayene istasyonunu kullanmanız gerektiği gibi nedenleri araştırabilirsiniz. Kurumun araç muayene süreçlerinde temel aldığı kanun ve yönetmelikler şu şekilde sıralanabilir:

  • Avrupa Birliği Direktifleri 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu Araçların İmal Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik Karayolları Trafik Yönetmeliği
  • Bu yönetmelikler ışığında kurumdan araç muayenesi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tüvtürk Müşteri Hizmetlerinden Şikayet Oluşturmak

Tüvtürk çağrı merkezinden şikayette bulunmak için yapılması gereken, müşteri temsilcisi ile birebir konuşmak olmalıdır. Aracın muayenesi sırasında yapıldığını düşündüğünüz bir hatayı ya da araç muayenesinde kullanılan materyaller hakkındaki endişenizi yetkililerle paylaşabilirsiniz. Şikayet oluşturmak istemeniz durumunda sizden adres bilgileriniz de alınır. Gerekli durumlarda yetkililer saha çalışması ile şikayetinizi değerlendirmeye alacaktır.

Tüvtürk Müşteri Hizmetlerinden Araç Muayene Randevusu Almak

Tüvtürk çağrı merkezinden araç için muayene randevusu almak için kurumun çağrı merkezi aranabileceği gibi, internet adresinden de form doldurulabilir. Doldurulan formun e- mail olarak gönderilmesi ile Tüvtürk müşteri hizmetlerine ulaşım sağlanabilir. Size uygun araç  muayene günü bildirilir. Aracın muayeneye götürülmesi sırasında yanınızda mutlaka ruhsatınız bulunmalıdır.

Çağrı merkezinden alınan araç muayene randevularında herhangi bir ücret alınmamaktadır. Muayeneden geçemeyen araçlar için 1 aylık ek tamirat süresi verilmektedir. Bu 1 ayda araç sahiplerinin eksiklerini tamamlaması gerekmektedir. sonrasında alınacak ikinci bir randevu ile aracın tekrar muayene edilmesi sağlanır. Belirtilen 1 aylık sürede randevu alınmazsa, ücretsiz muayene hakkı yanar.

Editör: TE Bilisim