Harun Emre Karadağ/Diriliş Postası

Ahali selamlar.

Oruçla aranız nasıl? Bizim süper… ?

İletişim Kafe’nin Araştırmacı-Karıştırmacı Gazetecisi Sıdkı Sıyrıldı Ramazan ve sosyal medya geyiklerini sizin için araştırdı. İşte müthiş geyik muhabbetler:

Araştırmalara göre ramazanın en hit parçası “susadım çeşmeye” imiş. ?

Bir seni sevdim birde iftar saatini. ?

Ramazan davulcusu geçerken cama çıkıp” oturmaya mı geldik hobaleey” diye bağırarak el çırptım. Şu an hastaneden yazıyorum. ?

Müziği kısmaya bile üşendiğiniz ezanı şimdi dört gözle bekliyorsunuz. ?

Orucum bozulacak diye müzik dinlemiyorum sonuçta müzik ruhun gıdasıdır. ?

%99 u Müslüman olan bir ülkenin nasıl olurda tüm sivrisinekleri oruç tutmaz? Ramazan da yemeyin bari günah.:)

Dün iftardan 5 dakika önce arabada son ses ezan açtım. Mahalleli hala peşimde, şakadan hiç anlamıyorlar abi ya. ?

Ramazan davulcusu olsam hiç davulla filan uğraşmam mahalleye Sinan Akçıl dinletir tüm mahalleyi kolayca imana getirirdim. ?

A: Daha ezan okunmadı orucunu niye açtın?

B: Trabzonda okundu . . .

A: Eee?

B: Bize her yer Trabzon… ?

Ramazan’akadar aşk, meşk, ayrılık diyorduk. Şimdiyse su, ekmek, yemek diyoruz. Demek ki neymiş? aşk karın doyurmuyormuş.

Hocam bişeysorcam ben, Ramazan programından 600 bin tl alıyormuşsunuz doğru mu hocam? 11 ayın sultanı sizmişsiniz. Hocam? ?

Koskoca Ramazan geldi, sen gelemedin zalim… ?

Büyük Resmi Görmek ve Ramazan Rabiası

1. İNSANLIK: İNSANLIK KRİZDE! Savaştan, sömürgelikten, zulümden, kıtlıktan dolayı yerinden yurdundan olmak… Allah’ım ne zor, nasıl bir sahipsizlik duygusu… Gördüğüm lüzum üzerine, mevcut insanlıktan istifa ediyorum. Yaşasın kazma saplarının kardeşliği… ? “SİZ, AİLENİZ VEYA DÜNYA LİDERLERİ MÜLTECİ OLSAYDI. EMPATİYE DAVET”ÜZERİMİZE DÜŞEN: -Önce kendime söylüyorum- “Müslümanlar, Kur’an-ı Kerim’den bir medeniyet çıkaramadıkları müddetçe; AVM’ler tapınak, para yeryüzü ilahı, medya terbiye aracı, kapitalizm kutsal olmaya devam edecektir…” “Part-time dava adamlığı olmaz. Müslümanın emeklilik ikramiyesi Cennet’tir… Paylaş, paylaştıkça çoğalır.” Sende insanlık için bir şey düşün, bir şey yap; küçük ama sen var içinde!

2. SOSYAL MEDYA, ALGI YÖNETİMİ, MİZAH VE MANİLER:Sosyal medya yani yeni kahvehaneler yerine yüz yüze konu komşu, akraba ile ziyarete koş ahali!Bayram gelmeden söyleyeyim “şeker bayramı” tarzı algı yönetimi içeren cümleler yerine Ramazan Bayramı diyoruz.Mizahi manilerle, karikatürlerle algıyı biz yönetelim, bayramı böyle kutlayalım. :)Örnekler: Şeker pancarı üreticilerinin, şeker bayramı kutlu olsun… :)Türk-İslâm aleminin ve 35 etnik kavmin bayramı kutlu olsun. Bu ayın kadri yüce, /Hizmet et gündüz gece,/Orucu tutmalıyız,/Hepimiz ailece.

Bak geldi etli dolma,/ Çok yiyip göbek salma,/ Üstüne bir kahve iç,/ Sohbetten geri kalma.

Oruç tutmak izzettir,/ Bilene bir lezzettir,/ On bir ayın sultanı,/ Mü’minlere rahmettir.

Rabbimizdir gönderen,/ Bu ayları döndüren,/ Büyük sevap kazanır,/ Yetimi sevindiren.

3. NEREDE O ESKİ RAMAZANLAR: EFSANE RAMAZAN GELENEKLERİMİZ: Ferahlatıcı bir gelenek olan TERAVİH ŞERBETİ İkramı ve iftar sofralarının en naif, en lezzetli, en heyecanlı geleneklerden biri DİŞ KİRASI…Geleneklerimizi yaşatalım.

4. GELECEK İÇİNSEVGİ TOPLUMU VE İYİ İNSAN OLMAK: İletişim Kafe der ki; RAMAZAN BİR AKIL ve YÜREK EĞİTİMDİR. Eğitimde hocasız olmaz. Ama hangi hoca? Tabii ki Nasreddin Hoca :)) “Öğrenmeyi bırakan kişi yaşlıdır. İster 20’sinde olsun, ister 80’inde.” (Henry Ford) Ahaliye duyurulur. ? RAMAZAN BİR AKIL VE YÜREK EĞİTİMDİR.RAMAZAN GÖNÜLLER KAZANMAKTIR.RAMAZAN FARKINDALIKTIR. RAMAZAN KURAN AYIDIR. RAMAZANLARIMIZ KURANI KERİMİ OKUDUĞUMUZ, ANLADIĞIMIZ, YAŞADIĞIMIZ VE YAŞATTIĞIMIZ KADAR MÜBAREKTİR.” “Ramazan Rabiası: Ey Müslüman! Titre ve Sahura Kalk! :)))Bu böyle biline; hörmetler efendim… :)))

Editör: TE Bilisim