Kıraathanelerin açılacağı tarih işletme sahipleri tarafından merak konusu oldu. Vatandaşların dört gözle beklediği kabine toplantısı ve ardından yapılacak olan yeni kararların açıklanması esnafın beklediği gelişmeler arasında yer alıyor. Özellikle koronavirüs aşısının yaygınlaşmasından sonra birçok işletme sahibi yasakların kalkacağı günü heyecanla bekliyor. İşte, Kıraathanelerin açılacağı tarih ve tüm detaylar…

KAHVEHANELER NE ZAMAN AÇILACAK 2021?

Ülkemizde vaka sayılarında gözlemlenen ciddi artış sonrası bilindiği üzere birçok farklı tedbir kararı alınmış ve bunlardan biri de kafe, restoran, lokanta gibi işletmelerin paket servis, gel-al sistemine geçmesi olmuştu.

Bu kapsamda binlerce işletme sahibi bu kısıtlamaların ne zaman kalkacağını merak ederek konuya dair gelişmeleri çok yakından takip ediyor.

KIRAATHANELERİN AÇILACAĞI TARİH BELLİ OLDU MU?

Henüz yeme içme yerlerinin ne zaman normal çalışma haline döneceğine ilişkin bir açıklama yapılmazken İçişleri Bakanlığından 20 Kasım’da başlayan yeni tedbirlerle ilgili daha önce yayımlanan genelgede şu ifadeler kullanılmıştı;

Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya “gel-al” hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00’den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

Sokağa çıkma yasağı ve diğer önlemlerin alındığı 1 Aralık tarihli koronavirüs genelgesinde de sokağa çıkma kısıtlamasında restoran ve lokanta gibi yerlerin çalışma saatlerine yönelik detaylı bilgiler paylaşıldı. Genelgede şunlar ifade edildi;

Lokanta ve restoran tarzı iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.

Editör: TE Bilisim