Ülkemizdeki uyarlamalarıyla bilinen en iyi Güney Kore filmleri sizler için tek bir listede toplandı. Farklı türden, farklı konuların işlendiği en iyi filmleri topladık ve mükemmel bir liste haline getirdik.

1. Karanlık Sırlar (Janghwa, Hongryeon) – 2003

Karanlık Sırlar (Janghwa, Hongryeon) filmi afişi

Yönetmenliğini Jee-woon Kim’in üstlendiği film IMDB’den 7.2 puan almayı başarmıştır. Bir korku ve gizem filmi olan Karanlık Sırlar’ın oyuncu kadrosunda ise Kap-su Kim, Jung-ah Yum ve Soo-jung Lim gibi isimler yer almaktadır. Annelerinin ölümünün ardından gizemli bir şekilde hastalanan iki kız kardeşin eve döndüklerinden üvey anneleriyle yaşadıkları sorunları konu edinen film 2003 yılında vizyona girmiştir.

2. Klasik (Keulraesik) – 2003

2003 yılında vizyona giren ve 7.8 IMDB puanına sahip olan bir romantizm ve dram filmi olan Klasik, Jae-young Kwak tarafından yazıp yönetilmiştir. Ye-jin Son, In-Sung Jo ve Seung-woo Cho gibi aktörlerin rol aldığı film 2 saat 7 dakika uzunluğundadır.

Genç bir üniversiteli kız olan Ji-hae’nin dramatik öyküsünün anlatıldığı film izleyicinin beğenisi kazanmayı başarmıştır. Ji-hae, henüz daha çocukken babasını kaybetmiştir ve annesi de çalışmak için yurt dışına gitmiştir…

3. Kim’in Adası (Kimssi Pyoryugi) – 2009

2009 yapımlı bir romantizm filmi olan Kim’in Adası’nın yönetmenliğini Hae-jun Lee üstlenmiştir. IMDB’den 8.1 puan almayı başaran filmin oyuncu kadrosunda ise Jae-yeong Jeong, Ryeowon Jung ve Yeong-seo Park gibi aktörler yer almaktadır. Filmin konusu başarısız bir intihar girişimi sonra kahramanımızın vahşi yaşamda hayatta kalma çabasıdır.

4. Mazisi Olmayan Adam (Ajeossi) – 2010

Jeong-beom Lee tarafından yönetilen ve IMDB’den 7.8 puan alan Mazisi Olmayan Adam bir aksiyon ve suç filmidir. Aksiyonun hiç eksik olmadığı yapımın oyuncu kadrosunda Won Bin, Sae-ron Kim ve Tae-hoon Kim gibi isimler bulunmaktadır. Hayatının anlamı küçük bir kız olan Tae-sik, bu kıza yardım etmek istemektedir. Annesi bir uyuşturucu örgütü tarafından kaçırılan kıza yardım etmek için Tae-sik’in örgütle savaşması gerekmektedir.

5. Papatya (Deiji) – 2006

2006 yılında vizyona giren ve en iyi Güney Kore filmleri arasında yer alan Papatya’nın yönetmen koltuğunda Andrew Lau oturmaktadır. IMDB puanı 7.5 olan filmin oyuncu kadrosunda ise Ji-Hyun Jun, Woo-sung Jung ve Sung-Jae Lee gibi isimler yer almaktadır. Romantizm ve drama konulu filmin süresi 1 saat 50 dakikadır. Filmde son derece trajik bir aşk üçgeni anlatılmaktadır.

6. Parazit (Parasite) – 2019

2019 ylında vizyona giren ve 2020 Oscar Ödülü’nü almayı başaran muhteşem yapım IMDB’den 8.6 puan almayı başarmıştır. Efsaneler listesine adını yazdırmayı başaran filmin yönetmenliğini Bong Joon Ho üstlenmektedir ve oyuncu kadrosunda Kang-ho Song, Sun-kyun Lee ve Yeo-jeong Jo gibi isimler yer almaktadır. Bir dram ve romantizm filmi olan Parazit’de, fakir ve yoksul bir aile olan Kim ve gayet zengin bir aile olan Park ailesi arasında yaşanan komik ve dramatik olaylar anlatılmaktadır.

7. İntikam Meleği (Sympathy for Lady Vengeance) – 2005

2005 yılında vizyona giren İntikam Meleği, Kore sinemasının başarılı korku ve gerilim yapımlarından bir tanesidir. Yönetmenliğini Chan-wook Park’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Yeong-ae Lee, Min-sik Choi ve Shi-hoo Kim yer almaktadır. 1 saat 55 dakika uzunluğundaki İntikam Meleği’nin senaristliğini ise Seo-kyeong Jeong ve Chan-wook Park gibi ünlü isimler üstlenmiştir.

En iyi Güney Kore filmleri listesinin son filminde suçsuz yere 13.5 yıl hapis yatan Lee Geum-ja’nın intikam hikayesi gayet güzel bir üslupla beyaz perdeye aktarılmaktadır.

Dikkat çekici konulara sahip dizilerin yer aldığı dizi önerileri sayfamızı ziyaret etmek ister misiniz?

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Size 9 Tavsiyemiz Var! İşte en iyi hayatta kalma filmleriKültür SanatHabere Git

En İyi Anime Filmler Arasından 9 ÖneriKültür SanatHabere Git

En Çok Hasılat Yapan Türk Filmleri Arasından En İyi 8 Yapım ?Kültür SanatHabere Git

İspanyol filmleri Listesi | En iyi 7 türde İspanyol filmiKültür SanatHabere Git

Editör: TE Bilisim