İstanbul’da bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazını kılmak üzere öğle saatlerinde Ayasofya Camii’ne geldi. Namaz sonrasında Ayasofya Camii’de incelemeler yaptıktan sonra kameraların karşısına geçen Erdoğan koronavirüs ile mücadele ve aşılama süreci olmak üzere gündemdeki birçok konu ve basın mensuplarının yönelttiği sorularla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları;

“VAKA SAYILARI DAHA DA DÜŞECEK”

2020 sadece bizler için değil tüm insanlık için yoğun yıl oldu. Tüm insanlık için acılarla dolu bir yıl oldu. Dün itibarıyla vefat sayısı 1 milyon 819 bin idi. Böyle bir yıl yaşadık. Zaten vaka sayısının ne kadar fazla olduğunu hesap edelim. Temennimiz o dur ki alınan tedbirler sayesinde inşallah 2021’de bu noktada bir düşüş yılı olacaktır diye düşünüyorum. Aşılarda alınan bir mesafe var. Biz de yaptığımız görüşmeler neticesinde 3 milyon aşı geldi ve bunun serisi devam edecek. Hedefimiz 50 milyon bunun yanında Almanya’dan bir o kadar aşı gelme durumu söz konusu. Vatandaşlarımızın bir takvim içerisinde aşıya karşı olan tutarlılığı inşallah bir temenni olarak söylüyorum, bu vaka sayılarını daha da düşürecek. İnşallah vefat sayılarını da azaltacaktır.

ORTAK BİONTECH ÜRETİMİ AŞIDA OLUMLU HABER

Ayrıca Almanya ile yaptığımız görüşmelerde bir ortak üretim de söz konusu TÜBİTAK çalışmasını sürdürüyor. Olumlu gelişmeler var. Aynı şekilde Rusya ile yaptığımız bir çalışma var. Bir de Türkiye’nin kendi bünyesinde yaptığı çalışmalar var. Bunlarla birlikte atacağımız adımlar tedbirlerle birlikte tüm ülkede vatandaşlarımızın bir tutarlılığı var. Biz yasakları keyfimiz için istemiyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı için istiyoruz.

Sokağa çıkma kısıtlamaları devam ediyor. Vatandaşlarımızın duyarlılığı var. Tabi teşekkür ediyoruz. Bar pavyon vs. sadece böyle boğazda biliyorsunuz bir durum oldu. Onun dışında uyulduğunu görüyoruz. Biz bu yasakları zevkimiz keyfimiz için istemiyoruz. Temennim odur ki daha olumlu neticeler alırız.

Biontech konusunda TÜBİTAK başkanımız görüşmeleri sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde tabi takvimin belli olacağını düşünüyoruz.

“FİKRİ ÇAĞLAR BU ÇAĞDA YAŞAMIYOR”

(Fikri Sağlar’ın skandal “başörtülü hakim adalet dağıtamaz” çıkışı Bunu aslında tabii bu zatın kendisine sormak lazım. Bu zat artık bu çağda yaşamıyor. Çok gerilerde kaldı. Ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının bugüne yansımasıdır. Bu faşist anlayış hala yaşamını sürdürüyor. Yani bu başörtülü kızlarımız yıllarca üniversitelerin kapılarından çevrildi eğer tarlada çiftçi olursan başörtüsü meşrudur ama üniversitede okursan başörtüsü yasaktı. Bunlara sorduğun zaman normalde inanç özgürlüğünden bahsediyor. Nasıl bir inanç özgürlüğü o zaman bu. Bırakın artık bu işleri. Hala insanların yaşamlarına müdahale etmelerini görmek istemiyoruz. Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp milleti aldatma işlerini bıraksın. Yanına 20 tane de başörtülü koysan artık senin ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. Hakim, savcı, polis bu ülkenin her kurumunda bunları görecekler. Şartlar bellidir şartların içerisinde şu yoktur; Başörtülü olan hakime olamaz, başörtülü olan polis olamaz böyle bir şey var mı? Daha bunlar çok şeyler görecekler. Kuralları ayak üstü bunların değiştirme hakkı yetkisi yoktur. Oy almak için bazı yerlerde biliyorsunuz başörtülü birkaç kişiyi vitrin mankeni gibi getirip koymak artık kimseyi inandırmıyor. Bay Fikri görmüyor musun bunları?

“SEÇİM DÖNEMİNDE BAŞÖRTÜLÜLERLE GEZMEKLE OLMAZ”

Sayın Kemal, niçin acaba bunu cevapsız bıraktı? Onun adına ben konuşmayım. Artık bunu anlamanız lazım. Bunların sorunları var, taciz var, tecavüz var hırsızlık var. CHP’nin nereden nereye geldiği ortada. En güzel cevabı milletimin bunlara sandıkta vereceğine inanıyorum. Öyle seçim döneminde bay Kemal’in yanlarına bir iki başörtülü kadın alması ile bu millet bu tür şeylere kanmaz. 2 değil 20 kişi de alsan yanına bu millet sizin ne olduğunuzu biliyor. İnsanların başörtüsüyle uğraşmanın bir anlamı yok. Devletin kurumlarında bu kadınlarımızı görmeye devam edecekler. Başörtülü başı açık diye bir ayrım yoktur. Devletin kurumlarına girmenin şartları bellidir. Bu şartlar önünde bütün vatandaşlarımız eşittir.

SÖZCÜ GAZETESİ ALMAYIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını tamamladığı sırada Sözcü Gazetesi ile ilgili bir soru daha gelince geri döndü ve bunu cevapladı. Kendisine yöneltilen Ayasofya’nın camii olarak açılmasını 2020’nin felaketleri arasında gösteren Sözcü Gazetesi manşeti sorulan Erdoğan “Ben Sözcü Gazetesini okumuyorum. Ayasofya 2020’nin adeta taçlı yıldızıdır. Bu gazeteleri para verip almayın” dedi.

İŞTE SÖZCÜ GAZETESİNİN SKANDAL MANŞETİ

Sözcü’nün skandal manşeti tepki çekti: 2020’nin felaketler listesine Ayasofya’yı da ekledi!

Gündem

Habere Git

CHP’li Sağlar başörtülülere karşı faşist ifadelerini savunmaya devam etti

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim