Küçük ev aletleri pazarında Türkiye’de en çok güvenilir markalar arasında yer alan Arzum hisselerini halka arz ediyor. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar arzın ne zaman ve ne kadar olduğunu merak ediyor. Ev aletleri sektöründe önde gelen firmalarında hisse sahibi olmak isteyen vatandaşlar hisse almak için sıkça araştırmaya başladı. Peki, Arzum hisse talepleri hangi bankalardan veriliyor? Arzum halka arz fiyatı ne kadar, kaç TL? işte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

ARZUM HİSSE TALEPLERİ HANGİ BANKALARDAN VERİLİYOR?

Arzum’un halka arzına Yapı Kredi Yatırım liderliğinde 22 üyeden oluşan bir konsorsiyum aracılık ediyor. Küçük Ev Aletleri sektörünün Türkiye’deki öncülerinden biri olan Arzum yönetimi, halka arz başvurusunun SPK tarafından 10 Aralık 2020’de onaylanmasının ardından süreçle ilgili bilgi veren Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, markanın bugün yurtdışında da birçok ülkede milyonlarca haneye ulaştığını belirterek şunları söyledi:

“Arzum; bugün ürettiklerini Türkiye’de 20.000’in üzerinde satış noktasına ulaştıran satış ve dağıtmağı, 500’ün üzerinde müşterisi ve 400’ün üzerinde yetkili servisi ile ülkemizin küçük ev aletleri sektörünün öncü oyuncularından biri konumunda. Küçük ev aletleri pazarındaki pek çok kategoride lider ve öncü konumunu yıllardır istikrarla sürdüren markamızla halka açılmak için en doğru zamanda olduğumuza inanıyoruz. Halka açılma, bu markanın devamlılığı açısından her zaman vizyonumuzda olan bir konuydu. Bugüne kadar iki özel sermaye fonu ortağımız oldu. 5 kez özel sektör tahvili ihracı gerçekleştirdik. Kurumsal yatırımcılarımız da performansımızı yakından gözlemledi. Uyguladığımız kurumsal yaklaşım ve şeffaflığımız sayesinde kültürel olarak da halka açık bir şirket gibi yaşamayı kanıksadık. Şimdi, küçük ev aletlerinin büyük inovasyon gücü olarak başarılarımıza yeni ortakları davet ediyoruz” dedi.

ARZUM HALKA ARZ FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

Halka arzda, pay başına fiyat aralığı 15,50 TL – 17,00 TL olarak belirlendi. Ortak satışı yoluyla gerçekleştirilecek halka arzda SDA International SARL’a ait payların yüzde 41,31’i arz edilecek. Ek satış hakkının kullanılması durumunda ise halka arz oranı yüzde 47,51’e çıkacak.

ARZUM HALKA ARZ BİLGİLERİ

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin halka arzında SDA International S.A.R.L.’in şirkette sahip olduğu 13,3 milyon adet B grubu pay halka arz edilmesi planlanıyor. Fazla talep gelmesi halinde SDA International S.A.R.L’in sahip olduğu 2 milyon adet B grubu payın ek satışı gerçekleştirilebilecek. 1 TL nominal değerli paylar 15,5-17 TL fiyat aralığından satışa sunulacaktır.

Konsorsiyum Lideri: Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Çıkarılmış Sermaye: 32.210.000 TL

Halka Arz Şekli: Ortak Satışı

Halka Arz Büyüklüğü Ortak Satışı: 13.306.475 TL nominal değerli pay

Ek Satış: 1.995.971 TL nominal değerli pay

Halka Açıklık Oranı: %41,31

Halka Arz Sonrası Çıkarılmış Sermaye: 32.210.000 TL

Ek Satış Sonrası Halka Açıklık Oranı: %47,51

Fiyat Aralığı: 15,50 TL – 17,00 TL

Fiyat İstikrarı Süresi: 30 gün

Editör: TE Bilisim